Κυριακή 24 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα κρατούνται οι οκτώ στρατιωτικοί

Στην Αθήνα, για λόγους ασφαλείας, κρατούνται από την Παρασκευή οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, που το προηγούμενο Σάββατο προσγειώθηκαν με ελικόπτερο του τουρκικού στρατού στον Εβρο, ζητώντας άσυλο. Την Πέμπτη, οι οκτώ καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με τριετή αναστολή, για παράνομη είσοδο στη χώρα. Στις 27 Ιούλη αναμένεται να αρχίσει η εξέταση των αιτήσεων για παροχή ασύλου. Θυμίζουμε ότι η Τουρκία ζήτησε από την πρώτη στιγμή την έκδοση των οκτώ, τους οποίους κατηγορεί για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος. Μάλιστα, η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα υπογράμμισε μέσα στη βδομάδα πως μια άμεση έκδοση των οκτώ στρατιωτικών «θα είχε πολύ θετικές επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών. Από την άλλη πλευρά, μια αρνητική απόφαση μπορεί να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα στην τουρκική κοινή γνώμη».

Από τη μεριά της, η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου θα είναι σύντομες και ότι θα υπάρξει σεβασμός στα όσα προβλέπουν το Διεθνές Δίκαιο και οι Συνθήκες για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, προσθέτοντας πως «λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη ότι οι συλληφθέντες στη χώρα τους κατηγορούνται για παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας».

Στο μεταξύ, μια σειρά συσκέψεις πραγματοποιούνται από κυβερνητικά και στρατιωτικά κλιμάκια στην Αθήνα, με τις Ενοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση στο Ανατολικό Αιγαίο, ειδικά μετά τις πληροφορίες για πιθανή προσπάθεια διαφυγής Τούρκων πραξικοπηματιών σε ελληνικά νησιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ