Τρίτη 2 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Επιδιώκει νέα δικομματική κοκορομαχία σε Παιδεία και Ασφάλεια

Αλλη μια δικομματική κοκορομαχία προσπαθεί να στήσει η ΝΔ με την κυβέρνηση, αυτήν τη φορά στην εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκης, με αίτημα που απέστειλε χτες στον Πρόεδρο της Βουλής, ζητά τη διεξαγωγή προ Ημερήσιας Διάταξης Συζήτησης στη Βουλή για την Παιδεία.

Στο αίτημά του, υποστηρίζει ότι «η πολιτική που ασκεί μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στον τομέα της Παιδείας αποτελεί οδοστρωτήρα για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας» και μιλά για πρωτοφανείς αποφάσεις ιδεοληψίας και ανικανότητας, που υποβαθμίζουν δραματικά τη δημόσια και διαλύουν την ιδιωτική εκπαίδευση. Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι αποφάσεις που λαμβάνονται με ιδεολογική εμμονή προδίδουν «κομματοκρατία και αναξιοκρατία, εξίσωση προς τα κάτω, πολιτική παραπλάνηση, αυταρχισμό και επιβολή των βίαιων μειοψηφιών, εκπαιδευτικό επαρχιωτισμό και απομόνωση». Αλλά και «απόρριψη στοιχείων που επιβάλλεται να χαρακτηρίζουν τις αλλαγές στην Παιδεία: Συναίνεση, αριστεία, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών που αφορούν στη διδασκαλία και τη μάθηση».

Στο μεταξύ, χτες, ο Κυρ. Μητσοτάκης μετέβη στο δημαρχείο της Αθήνας, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα λεγόμενα θέματα της ασφάλειας.

«Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται και πάλι ασφαλείς. Η ασφάλεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ίδια την ελευθερία. Και, η σταδιακή διολίσθηση σε μια κατάσταση ανομίας, η οποία γίνεται δυστυχώς με τη σιωπηλή ανοχή της κυβέρνησης, δεν μπορεί άλλο να είναι αποδεκτή», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αξιοποιώντας και αυτό το θέμα ως πεδίο δικομματικής αντιπαράθεσης, την ώρα που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμπλέουν στρατηγικά σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την αναθέρμανση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, με επιπλέον μέτρα σε βάρος του λαού. Σταθερός υπέρμαχος του δόγματος «νόμος και τάξη», ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι τις τελευταίες βδομάδες τα «φαινόμενα ανομίας», ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, «πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα» και έφερε ως παραδείγματα την κατάληψη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, την εισβολή αντιεξουσιαστών σε εκκλησία και τη διακοπή της λειτουργίας. «Μόνο στο Δήμο της Αθήνας υπάρχουν 21 κτίρια, τα οποία τελούν σήμερα υπό κατάληψη. Και με την ευκαιρία της συνάντησής μας ήθελα να επαναλάβω στον δήμαρχο της Αθήνας την αμέριστη στήριξη της ΝΔ στην επιβολή του νόμου και της τάξης», τόνισε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ