Τρίτη 2 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΑΜΕΝΟ ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ ΜΗ 730
Επαναφέρουν τη θεωρία της επίθεσης αεροπειρατών...

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.--

Με βάση τον εντοπισμό ενός πτερυγίου σε θέση προέκτασης από το αεροσκάφος της πτήσης MH 730 των «Μαλαισιανών Αερογραμμών» που συνετρίβη στον Ειρηνικό Ωκεανό χωρίς να αφήσει ίχνη, έξω από τη Μαδαγασκάρη, ένας ειδικός αεροπορικών δυστυχημάτων εκτίμησε χτες ότι πιθανώς το αεροσκάφος να έπεσε θύμα επίθεσης αεροπειρατών...

Ο Λάρι Βανς, ειδικός αεροπορικών δυστυχημάτων, που έχει ηγηθεί άνω των 200 ερευνών σε πολύνεκρα αεροπορικά συμβάντα, μιλώντας χτες στο αυστραλιανό δίκτυο «Νine Network», υποστήριξε ότι το παραπάνω στοιχείο σε συνδυασμό με άλλα ευρήματα από τη συντριβή του αεροσκάφους δίνουν ώθηση στη θεωρία ότι το δυστύχημα οφείλεται σε τζιχαντιστή πιλότο, είτε σε αεροπειρατή. Το πτερύγιο που βρέθηκε στα ανοιχτά της Μαδαγασκάρης σε θέση προέκτασης, σημείωσε ο ειδικός, δείχνει πως το αεροσκάφος εκτελούσε ελεγχόμενη πτήση κατά την πρόσκρουσή του στη θάλασσα. Πρόσθεσε πως η επέκταση του πτερυγίου πραγματοποιείται όταν το αεροσκάφος προσπαθεί να προσγειωθεί, μέσω ενεργοποίησης ενός διακόπτη, ο οποίος δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει όταν υπάρχει ένα έκτακτο μη προγραμματισμένο γεγονός.

Το αεροσκάφος της πτήσης MH 730, όπου επέβαιναν 239 άτομα, εξαφανίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το 2014, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ - Πεκίνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ