Τρίτη 2 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Στόχος των Ταλιμπάν και πάλι η Καμπούλ...

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέα βομβιστική επίθεση στο οικιστικό συγκρότημα διαμονής ξένων εργολάβων «Νορθγκέιτ» σε ανατολικό προάστιο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, πραγματοποίησαν νωρίς χτες το πρωί ένοπλοι Ταλιμπάν. Από τη βομβιστική επίθεση, όπου χρησιμοποιήθηκε μεγάλο φορτηγό παγιδευμένο με εκρηκτικά, σκοτώθηκαν τρεις τζιχαντιστές. Στη συνέχεια ακολούθησαν ανταλλαγές πυρών μεταξύ δραστών και αστυνομικών, κατά τις οποίες σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέλαβε αργότερα την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ με ηχητικό μήνυμά του στο διαδίκτυο, ισχυριζόμενος ότι από την έκρηξη και τις επακόλουθες ένοπλες συγκρούσεις «σκοτώθηκαν δεκάδες ξένοι».

Τοπικά ΜΜΕ σημείωσαν ότι είναι η δεύτερη επίθεση Ταλιμπάν στην Καμπούλ μετά από την πολύνεκρη επίθεση που εξαπέλυσαν πριν από περίπου μία βδομάδα και ανέφεραν ότι από θραύσματα τζαμιών, που προκάλεσε το ωστικό κύμα της χτεσινής βομβιστικής επίθεσης, τραυματίστηκαν αρκετά άτομα.

Μέσα στο τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν και άλλες επιθέσεις Αφγανών Ταλιμπάν στη νότια επαρχία Χελμάντ και στη βόρεια επαρχία Κουντούζ, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 19 αστυνομικών και αδιευκρίνιστου αριθμού ισλαμιστών μισθοφόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ