Τρίτη 2 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
«Επίθεση φιλίας» στη Ρωσία...

ΡΙΑΝΤ.--

Η Σαουδική Αραβία θέλει να κτίσει τις «καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία» σε διάφορους τομείς συνεργασίας, δήλωσε την Κυριακή ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών, Αντέλ αλ Τζουμπέιρ, μετά τις συνομιλίες που είχε στο Ριάντ με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Μαυρίκιου, Σουκατάλι Σόντχουν.

Ο Τζουμπέιρ, δίχως να είναι ξεκάθαρο τι τον ώθησε να αναφερθεί στις σχέσεις της Σ. Αραβίας με τη Ρωσία, χαρακτήρισε τη Μόσχα «σημαντική χώρα με πάνω από 20.000.000 μουσουλμάνους» και σημείωσε ότι πολλά από τα διμερή προγράμματα συνεργασίας που έχουν υπογραφεί σε τομείς όπως η Ενέργεια, η δημιουργία υποδομών και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, «συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων ανάπτυξης της σαουδαραβικής οικονομίας» στο πλαίσιο του σχεδίου που είναι γνωστό ως «Οραμα 2030». Το 2030 έχει οριστεί από τις σαουδαραβικές αρχές ως χρονιά - ορόσημο για την ενεργειακή και οικονομική απεξάρτηση της Σ. Αραβίας από το πετρέλαιο.

Ο Σαουδάραβας υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πόλεμο της Συρίας, εκτιμώντας ότι οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε Ριάντ και Μόσχα «δεν θα επηρεάσουν τις διμερείς σχέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ