Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Επίθεση με χημικά στη βόρεια Συρία

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ.--

Τουλάχιστον 30 άμαχοι στην περιοχή Σαρακέμπ της βόρειας Συρίας υπέστησαν χτες σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή αερίου χλωρίου, μετά από τη ρίψη δύο βαρελιών με φιαλίδια του συγκεκριμένου χημικού από στρατιωτικό ελικόπτερο αδιευκρίνιστης ταυτότητας.

Εκπρόσωπος της αντικαθεστωτικής «Συριακής Πολιτικής Αμυνας», μιλώντας στο πρακτορείο «Ρόιτερς», ανέβασε σε 33 τον αριθμό ατόμων που εισέπνευσαν αέριο χλωρίου, υποστηρίζοντας ότι 28 εξ αυτών ήταν γυναίκες και παιδιά.

Το ίδιο 24ωρο, ο Ντμίτρι Πέσκοφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιογραφικές πληροφορίες πως οι ρίψεις χημικών έγιναν σε περιοχή όπου συνετρίβη τη Δευτέρα ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο με πενταμελές πλήρωμα. Μεταξύ αυτών των μέσων ήταν και το πρακτορείο «Ρόιτερς», που, επικαλούμενο «εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης», μετέδωσε πως μετά τη συντριβή του ρωσικού ελικοπτέρου «κάποιο ελικόπτερο έριξε τοξικό αέριο κοντά στο χώρο της συντριβής».

Ο Πέσκοφ αρνήθηκε να σχολιάσει τις προχτεσινές δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, και του Τούρκου ομολόγου του, Μ. Τσαβούσογλου, πως η Μόσχα και η Δαμασκός «θα πρέπει να απέχουν από επιθετικές επιχειρήσεις στη Συρία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ