Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Αλλοι 600 ένοπλοι αστυνομικοί στο Λονδίνο

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Την «ασφάλεια και την προστασία όλων των Λονδρέζων» επικαλέστηκε χτες ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν, για να αμβλύνει τις αντιδράσεις από την απόφαση για την ανάπτυξη επιπρόσθετων 600 ένοπλων αστυνομικών στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, προκειμένου, όπως είπε, «να καθησυχάσουν οι πολίτες και να αποτραπούν σχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων...».

Αξιοποιώντας τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε Γερμανία και Γαλλία, ο δήμαρχος του Λονδίνου προετοίμασε το έδαφος για περισσότερα μέτρα αστυνόμευσης και πιθανής (σε επόμενα στάδια...) περιστολής ελευθεριών. Παράλληλα, Βρετανοί αστυνομικοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο επιθεωρητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Μπέρναρντ Χόγκαν Χάουι, χαρακτήριζαν το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στο Λονδίνο «σοβαρό», τονίζοντας πως η απόφαση για αύξηση του αριθμού των ένοπλων αστυνομικών δεν ελήφθη ως αποτέλεσμα κάποιας ειδικής πληροφορίας των μυστικών υπηρεσιών, αλλά ως «μια μακροπρόθεσμη απάντηση» σε μια σειρά φονικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν σε ευρωπαϊκές χώρες.

Από τον περασμένο Μάρτη κυκλοφορούν στους δρόμους πόλεων της Αγγλίας και της Ουαλίας συνολικά 5.639 ένοπλοι αστυνομικοί. Η ενίσχυση των επιπρόσθετων 600 ένοπλων αστυνομικών στο Λονδίνο, έρχεται να συμπληρώσει τους ήδη 2.200 που περιπολούν φέροντας πλήρη οπλισμό και έχοντας ολοκληρώσει σχετική ειδική εκπαίδευση.

  • Εξι άτομα διεκδικούν την αρχηγία του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), σύμφωνα με αιτήσεις που κατέθεσαν χτες στο πλαίσιο σχετικής προθεσμίας. Οι διαδικασίες εκλογής νέου ηγέτη στο κόμμα UKIP ξεκινούν μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο μέχρι πρότινος ηγέτης του κόμματος, Νάιτζελ Φάρατζ, λίγο μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, με τη δικαιολογία ότι «ολοκλήρωσε την αποστολή του». Μεταξύ των υποψηφίων οι τρεις είναι ευρωβουλευτές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ