Σάββατο 6 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Νεκρός φέρεται ο αρχηγός των τζιχαντιστών

ΚΑΪΡΟ.--

Ως ένδειξη αποτελεσματικών επιχειρήσεων του αιγυπτιακού στρατού κατά των τζιχαντιστών που δρουν τα τελευταία χρόνια στη Χερσόνησο του Σινά χαιρέτισαν, χτες, κυβερνητικοί παράγοντες στο Κάιρο την ανακοίνωση στρατιωτικών αξιωματούχων πως στη διάρκεια επιδρομών της Πολεμικής Αεροπορίας στην πόλη Αρίς της περιοχής σκοτώθηκαν ο αρχηγός οργάνωσης που είχε δηλώσει υποταγή στο «Ισλαμικό Κράτος» και δεκάδες άλλοι ένοπλοι ισλαμιστές μισθοφόροι.

Οπως έγινε γνωστό, οι επιδρομές των αιγυπτιακών πολεμικών αεροσκαφών στο Αρίς της Χερσονήσου του Σινά έγιναν το προηγούμενο 48ωρο και σε αυτές αναφέρθηκε πως σκοτώθηκε ο Αμπού Ντουά αλ Ανσάρι, που θεωρείται αρχηγός του αιγυπτιακού βραχίονα του «Ισλαμικού Κράτους» ή της «Επαρχίας του Σινά» στην Αίγυπτο (οργάνωση γνωστή και ως «Ansar Beit Al-Maqdis»). Πέρα από τον Ανσάρι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 45 άλλοι τζιχαντιστές, τραυματίστηκαν δεκάδες ενώ καταστράφηκαν σημαντικές ποσότητες όπλων, πυρομαχικών κατά το βομβαρδισμό αποθηκών όπλων της οργάνωσης.

Το παράρτημα του «Ισλαμικού Κράτους» στην Αίγυπτο είχε δηλώσει υποταγή στον αρχηγό της οργάνωσης στη Συρία, Αμπού Μπακρ Μπαγκντάντι, τον περασμένο Νοέμβρη και είχε αναλάβει την ευθύνη πολλών δεκάδων επιθέσεων σε βάρος του στρατού και της αστυνομίας της Αιγύπτου.

Η ανακοίνωση των αιγυπτιακών στρατιωτικών αξιωματούχων για το θάνατο του Ανσάρι δεν επιβεβαιώθηκε άμεσα από εκπρόσωπο των τζιχαντιστών.

  • Ο πρώην μουφτής του Καΐρου, Αλί Γκομάα, επιβίωσε χτες από απόπειρα δολοφονίας του που επιχείρησαν σε βάρος του δύο ένοπλοι μασκοφόροι, τη στιγμή που επρόκειτο να εισέλθει σε τέμενος νοτίως της αιγυπτιακής πρωτεύουσας για την προσευχή της Παρασκευής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ