Σάββατο 6 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΙΑΠΩΝΙΑ - Ν. ΚΟΡΕΑ
Προωθούν την επιθετική αντιπυραυλική «ασπίδα»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Δεν έχουν τέλος οι υποκριτικές αντιδράσεις ΗΠΑ - Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας σε σχέση με τις βορειοκορεατικές πυραυλικές δοκιμές τις οποίες χρησιμοποιούν ως πρόσχημα για να εντείνουν τις γεωπολιτικές ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις τους στην ευρύτερη περιοχή, προωθώντας μεταξύ άλλων, έως το τέλος του 2017 την ανάπτυξη της «αντιπυραυλικής» ασπίδας THAAD στο νοτιοκορεατικό έδαφος.

Χτες τα ξημερώματα, μετά από τηλεδιάσκεψη στρατιωτικών αξιωματούχων ΗΠΑ, Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας, το Πεντάγωνο εξέδωσε κοινή ανακοίνωση των τριών χωρών, χαρακτηρίζοντας τις πρόσφατες εκτοξεύσεις δύο πυραύλων από τις αρχές της ΛΔ Κορέας στη Θάλασσα της Ιαπωνίας σαν «προκλητικές ενέργειες που θέτουν σοβαρή απειλή στη σταθερότητα και την ειρήνη».

Δεν είπαν, ωστόσο, λέξη για τα σχέδια ανάπτυξης της αντιπυραυλικής ασπίδας ΤΗΑΑD που προκάλεσαν άμεσα θύελλα αντιδράσεων πρώτα από όλα σε σημαντικό μέρος του λαού της Ν. Κορέας, που εδώ και ένα μήνα κινητοποιείται σχεδόν καθημερινά αντιδρώντας στα σχέδια εγκατάστασης της αντιπυραυλικής «ασπίδας» στη γη τους. Επίσης, αντιδράσεις υπάρχουν σε χώρες της περιοχής όπως η ΛΔ Κορέας, η Κίνα, η Ρωσία, που θεωρούν πως μια τέτοια εξέλιξη θα σημάνει νέα κούρσα εξοπλισμών και επικίνδυνη κλιμάκωση των εντάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ