Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΙΕΤΝΑΜ
«Κινητικότητα» γύρω από τα νησιά Σπράτλι

Από παλιότερες ασκήσεις στην περιοχή της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας
Από παλιότερες ασκήσεις στην περιοχή της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας
ΑΝΟΪ.--

Στην αντιπυραυλική θωράκιση αρκετών νησιών του Βιετνάμ στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας φέρεται πως προχώρησαν το τελευταίο διάστημα οι Αρχές της χώρας, με φόντο την ένταση των ανταγωνισμών στην ευρύτερη (υψηλής γεωστρατηγικής σημασίας) περιοχή. Σύμφωνα με διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές που επικαλέστηκε χτες το πρακτορείο «Ρόιτερς», Βιετναμέζοι αξιωματούχοι μετέφεραν ακτοπλοϊκώς φορητές συστοιχίες πυραύλων «Extra» (που εξασφαλίστηκαν προσφάτως από το Ισραήλ) σε πέντε βάσεις κοντά στα νησιά Σπράτλι (που διεκδικούν και άλλες χώρες της περιοχής πέρα από την Κίνα) μέσα στους τελευταίους μήνες και οι οποίες μπορούν να τεθούν σε λειτουργία «το πολύ σε δύο ή τρεις μέρες».

Οι πληροφορίες αυτές, ωστόσο, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», χαρακτηρίστηκαν «ανακριβείς» από το υπουργείο Εξωτερικών του Βιετνάμ.

Τα νησιά Σπράτλι, που φέρεται πως έχουν σημαντικά υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων και βρίσκεται πάνω σε πολυσύχναστη ναυτιλιακή οδό στην οποία διακινούνται εμπορεύματα τρισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο, διεκδικούνται από το Βιετνάμ, την Κίνα, τις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία, το Μπρουνέι, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ