Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Νέα μέτρα καταστολής με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Το λεγόμενο «οπλοστάσιό» της «κατά της τρομοκρατίας» ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει η Γερμανία, με τις εξαγγελίες μέτρων που έκανε χτες ο υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ. Τα μέτρα δικαιολογούνται ως απάντηση στις αιματηρές επιθέσεις σε Βίρτσμπουργκ και Ανσμπαχ, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος», αλλά ουσιαστικά χρησιμοποιούνται ως μέσα καταστολής, φακελώματος του λαού για τις γενικότερες επιδιώξεις της αστικής τάξης της Γερμανίας, που και αυτή αξιοποιεί το κλίμα τρομοφοβίας όπως και άλλες αστικές τάξεις στην ΕΕ, π.χ. της Γαλλίας ή της Βρετανίας.

Στα μέτρα συμπεριλαμβάνεται η αύξηση του προσωπικού των δυνάμεων ασφαλείας πέρα από τους 4.600 υπαλλήλους που έχουν ήδη εγκριθεί από την κυβέρνηση σε άλλους τόσους, σύσταση μιας ειδικής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στον κυβερνοχώρο με την ευρύτερη έννοια, δηλαδή σε ό,τι έχει σχέση με διαδίκτυο, υπολογιστές, τεχνολογίες επικοινωνίας, περισσότερες κάμερες στους δρόμους και επιδίωξη για καλύτερη συνεργασία για την ανταλλαγή πληροφοριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο υπουργός επίσης πρόσθεσε ότι μελλοντικά θα πρέπει και οι μυστικές υπηρεσίες να έχουν πρόσβαση στο σύστημα Eurodac για την αντιπαραβολή δακτυλικών αποτυπωμάτων όπως επίσης και στο υπό κατασκευή σύστημα για την καταγραφή όσων εισέρχονται ή εξέρχονται της ΕΕ. Είπε ακόμα ότι το υπουργείο του επεξεργάζεται προτάσεις που θα διευκολύνουν την απέλαση από τη Γερμανία προσφύγων, οι οποίοι θεωρούνται επικίνδυνοι και εισηγήθηκε «άτομα με διπλή υπηκοότητα να χάνουν τη γερμανική σε περίπτωση που συμμετέχουν στο εξωτερικό στον ένοπλο αγώνα τρομοκρατικών οργανώσεων».

Αναφερόμενος σε διάφορες προτάσεις, που έχουν γίνει από κόμματα και φορείς, σημείωσε ότι δεν συμφωνεί με το αίτημα για απαγόρευση της μπούρκα, γιατί «δεν θα πρέπει να απαγορεύονται όλα όσα απορρίπτει σε προσωπικό επίπεδο κάποιος». Δήλωσε, όμως, ότι εξετάζει προτάσεις ιατρικών οργανώσεων, οι οποίες υποστηρίζουν ότι «η σημερινή νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα σε γιατρούς να ενημερώνουν τις αρχές σε περίπτωση που ασθενείς τους σκοπεύουν να πράξουν ποινικό αδίκημα» (ζήτημα βεβαίως που «σηκώνει» πολλή συζήτηση και είπε ότι θα κάνει διάλογο με τις ιατρικές ενώσεις.

Επίσης, η Γερμανίδα υπουργός Αμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με την «Ντόιτσε Βέλε» προτείνει, στο πλαίσιο της αξιοποίησης του Στρατού στο εσωτερικό για την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» «να ενταχθούν στο γερμανικό στρατό επαγγελματίες οπλίτες από άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ». Σύμφωνα «με τη Λευκή Βίβλο του γερμανικού υπουργείου Αμυνας, την οποία ενέκρινε η κυβέρνηση Μέρκελ στα μέσα Ιούλη, το «άνοιγμα των ενόπλων δυνάμεων για πολίτες, άνδρες και γυναίκες, από άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ όχι μόνο θα συνέβαλε αποφασιστικά στην ανανέωση του προσωπικού της Bundeswehr, αλλά θα αποτελούσε και ένα ισχυρό μήνυμα ευρωπαϊκής προοπτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ