Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Συνεχίζονται πολύμορφα οι εκδηλώσεις

Με σύνθημα «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή "Να προχωράς κι εσύ, καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία!" (Ναζίμ Χικμέτ)» οι εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχουν διανύσει στη διάρκεια του καλοκαιριού ένα μεγάλο ταξίδι σε όλη την Ελλάδα. Με πολύμορφες εκδηλώσεις, οι οποίες πέρα από το πολιτικό περιεχόμενο, έχουν ήδη παρουσιάσει πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, συναυλίες και λαϊκά γλέντια, ιστορικές εκθέσεις και περιπάτους.

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα, στο γνώριμο χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον, στις 22, 23 και 24 Σεπτέμβρη. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο χώρο του Φεστιβάλ. Στις 20.30 χαιρετισμό θα απευθύνει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι πολύμορφες εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μία τέτοια εκδήλωση πραγματοποίησε η ΤΟ Φθιώτιδας της ΚΝΕ στη Σπερχειάδα. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ και περιελάμβανε αφιέρωμα στη δράση του ΔΣΕ στη Ρούμελη, παρουσίαση δύο ανέκδοτων τραγουδιών, ένα με αναφορά στην κατάληψη του Καρπενησίου και ένα με αναφορά στο θρυλικό Διαμαντή. Στα Μάρμαρα, λίγα χιλιόμετρα από το χώρο της εκδήλωσης, είχε σκοτωθεί ο Διαμαντής, ο ηρωικός στρατηγός - φάντασμα, όπως τον έλεγε ο αντίπαλος, γιατί ενώ περίμεναν να τον συλλάβουν, αυτός χτύπαγε σε άλλο μέρος και καταλάμβανε χωριά και πόλεις.

Ακολούθησε ομιλία από την Γεωργία Πύθουλα, Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. «Δε θα κάνουμε τη χάρη στους εκμεταλλευτές μας, να μας ρίχνουν στο σκοτάδι, να ξεχάσουμε το χτες που ανοίγει το δρόμο για το σήμερα, να καταπιούμε αμάσητα τα χυδαία ψέματά τους για όλη την πορεία της ταξικής πάλης», σημείωσε η ομιλήτρια. «Εχουν τεράστια σημασία τα πολιτικά συμπεράσματα από τη μελέτη συνολικά της Ιστορίας, ειδικότερα του ΔΣΕ, για την ταξική πάλη σήμερα», είπε μεταξύ άλλων. Η εκδήλωση έκλεισε με λαϊκό γλέντι.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

  • Αύριο, Σάββατο

-- Στην Πάτρα, στο Νότιο Πάρκο, εκδήλωση αφιερωμένη στο Προσφυγικό. Θα μιλήσει ο Γιάννης Αποστολόπουλος, μέλος του ΣΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Επιπλέον, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και λαϊκό γλέντι.

-- Στη Ναύπακτο, στην κεντρική πλατεία, με θέμα τον αθλητισμό. Θα μιλήσει ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, μέλος του ΤΣ Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ. Επιπλέον, το πρόγραμμα θα έχει τουρνουά μπάσκετ 3on3 και λαϊκό γλέντι.

  • Τρίτη 23 Αυγούστου

-- Στο Βαθύ Σάμου, στην πλατεία έξω από το Δημαρχείο, στις 8.30 μ.μ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει χαιρετισμό από την ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ και πολιτική ομιλία από το ΤΣ της ΚΝΕ. Επίσης, προβολή βίντεο με θέμα το Προσφυγικό, παρουσίαση έρευνας - ομιλία με θέμα «Οι πρόσφυγες και η αντιμετώπισή τους. Η ανωτερότητα του σοσιαλισμού», συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια της προσφυγιάς, στο πολιτικό και κοινωνικό τραγούδι. Στο χώρο θα υπάρχει φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στα 70χρονα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

-- Στο Καστέλι Κισσάμου, στην κάτω πλατεία (Μουσείο), στις 8.30 μ.μ., με θέμα «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις. Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά». Θα περιλαμβάνει: Παιχνίδι «Ακου τι είπαν οι νέοι για τα ναρκωτικά», ομιλία, συναυλία και γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ