Σάββατο 20 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
«Αντιτρομοκρατική» περιοδεία Κέρι

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τριήμερη αποστολή για θέματα «αντιτρομοκρατίας» και συντονισμού συναφών επιχειρήσεων αναλαμβάνει από βδομάδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

Μεθαύριο Δευτέρα μεταβαίνει στο Ναϊρόμπι της Κένυας για να συζητήσει, μεταξύ άλλων, «την πολιτική μετάβαση» σε Σομαλία και την ειρηνευτική διαδικασία στο Νότιο Σουδάν. Στο επίκεντρο ωστόσο των συζητήσεων με Κενυάτες αξιωματούχους θα τεθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις για την πάταξη των τζιχαντιστών της σομαλικής οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ», που κατά διαστήματα εξαπολύει πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις και στην Κένυα.

Την Τρίτη, ο Κέρι θα μεταβεί στη Νιγηρία, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας, Μουχαμάντου Μπουχάρι, για να συζητήσει τις «αντιτρομοκρατικές προσπάθειες, τη νιγηριανή οικονομία, τον αγώνα κατά της διαφθοράς και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Ακολούθως θα πάει στην πόλη Σοκότο (βόρεια Νιγηρία) για να εκφωνήσει ομιλία για τη «σημασία της θρησκευτικής ανοχής στην αντιμετώπιση του βίαιου θρησκευτικού εξτρεμισμού».

Στις 24/8, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα πάει στη Σαουδική Αραβία, όπου θα συναντήσει τους ομολόγους του από τις έξι χώρες - μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, και τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ στην Υεμένη, Ισμαήλ Ουλντ Αχμεντ, με κεντρικό ζήτημα τον πόλεμο στην Υεμένη και στη Συρία και τον «αγώνα κατά του "Ισλαμικού Κράτους"»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ