Σάββατο 20 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Συγκέντρωση νέων στρατιωτικών δυνάμεων

Εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών στην Ανατολική Ουκρανία, των βομβαρδισμών κατοικημένων περιοχών στις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και των καταγγελιών των πολιτοφυλακών ότι μεταφέρονται σε 13 περιοχές συστοιχίες πυροβολικού του ουκρανικού στρατού, ο πρόεδρος της κυβέρνησης του Κιέβου, Πέτρο Ποροσένκο, προειδοποίησε για την επιβολή στρατιωτικού νόμου.

«Αν η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία και στην Κριμαία επιδεινωθεί, μπορεί να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος» δήλωσε και σημείωσε ότι προβλέπει μεγάλη επίθεση από την πλευρά της Ρωσίας. Οι κινήσεις αυτές είναι φανερό ότι δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι η λεγόμενη συμφωνία του Μινσκ παραβιάζεται καθημερινά παρά τις διαβουλεύσεις στο πλαίσιο της λεγόμενης Ομάδας Επαφής (εκπρόσωποι πολιτοφυλάκων, Ουκρανίας, Ρωσίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), που προγραμματίζει νέες συναντήσεις.

Πάντως, όπως κατήγγειλαν οι πολιτοφυλακές, από χτεσινούς βομβαρδισμούς του στρατού στο Ντονέτσκ υπέστησαν ζημιές τρεις αγωγοί φυσικού αερίου.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ναυτικά γυμνάσια ετοιμότητας στην Κριμαία, άλλο ένα πεδίο όπου το τελευταίο διάστημα κλιμακώνεται η αντιπαράθεση, μετά την καταγγελία για επιχείρηση σαμποτέρ που οργάνωσε ο ουκρανικός στρατός και εξουδετερώθηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ