Σάββατο 27 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τις πρωτοβουλίες του

Από παλιότερη κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού
Από παλιότερη κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού
Συνέντευξη Τύπου με θέμα την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του νησιού και τις πρωτοβουλίες του σωματείου, έδωσε χτες ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας. Στη συνέντευξη παρευρέθηκε ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας του κλάδου.

Από το βήμα της συνέντευξης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτης Πελάης, ανακοίνωσε την υποστήριξη του σωματείου στο κάλεσμα Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, για συγκρότηση μετώπου πάλης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που θα διεκδικεί την επιστροφή όσων έχει χάσει η εργατική τάξη τα τελευταία χρόνια και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσα από κλαδικές συμβάσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων, θα έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα και θα επεκτείνονται σε ολόκληρο τον κλάδο.

Οι συνδικαλιστές αναφέρθηκαν στις άσχημες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία του νησιού, αλλά και στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο ΣΕΠΕ, που έχει βάλει τους απαραίτητους ελέγχους «στον πάγο». Για το ζήτημα αυτό, έγινε πρόσφατα παρέμβαση στον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ, στο υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στις εξελίξεις στα ξενοδοχεία «Χανδρή» στο νησί, καθώς την περίοδο αυτή βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις και διαβουλεύσεις από την πλευρά της εργοδοσίας, που ενδέχεται να καταλήξουν σε μεταβίβαση των μονάδων σε νέο ιδιοκτήτη. Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη, σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από ποιον εργοδότη θα έχουν απέναντί τους, οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων μαζί με το σωματείο τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Ηδη χτες το μεσημέρι οργανώθηκε συνέλευση των εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Χανδρή», ώστε οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου εξέφρασε την αλληλεγγύη των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας στους εργαζόμενους του «Athens Ledra», τους οποίους επισκέφτηκε προχτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ