Σάββατο 27 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Παραλυτικές» ελλείψεις γιατρών και προσωπικού

Συνάντηση του Γ. Λαμπρούλη με τη διοίκηση των Νοσοκομείων Λάρισας

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας (ΓΝΛ) αναδείχτηκαν στη συνάντηση που είχε κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή Λάρισας Γιώργο Λαμπρούλη, με το νέο διοικητή των νοσοκομείων Λάρισας Παν. Νάνο, στην όποια παραβρέθηκε και ο νέος υποδιοικητής του ΓΝΛ, Δ. Λιόλιος.

Από την ενημέρωση που έγινε, προκύπτει ότι είναι οξυμένο το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες και τις ειδικότητες, ιδιαίτερα γιατρών, νοσηλευτών και τραυματιοφορέων (λείπουν 45 γιατροί, πάνω από 120 νοσηλευτές, αρκετοί τραυματιοφορείς, βοηθοί θαλάμων, τεχνίτες κ.ά.). Οι ελλείψεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του ΓΝΛ, την υπολειτουργία ακόμα και το κλείσιμο μια σειράς κλινικών και τμημάτων. Πολλά χειρουργικά κρεβάτια δεν λειτουργούν και υπάρχουν λίστες αναμονής για πολλούς μήνες, που σπρώχνουν τους ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία, όπου ξοδεύουν τεράστια ποσά.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι κάθε χρόνο γίνεται περικοπή των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα νοσοκομεία και την Υγεία, τόνισαν ότι τα προβλήματα έχουν να κάνουν με την ασκούμενη πολιτική απ' όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, αλλά και από τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πολιτική που βλέπει τα νοσοκομεία ως επιχειρήσεις και την Υγεία ως εμπόρευμα.

Σημείωσαν ότι πολλά από αυτά τα προβλήματα το ΚΚΕ θα τα αναδείξει και στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι το κύριο είναι πώς θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του καθημερινού αγώνα με βασικό αίτημα και σύνθημα τη δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ