Σάββατο 27 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Μήνυμα Μπάιντεν για «κατανόηση» της Τουρκίας

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είχε νέα τηλεφωνική συνομιλία με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, και συζήτησαν για τις πρόσφατες επαφές του Μπάιντεν στην Τουρκία. Μετέφερε την εκτίμηση του Αμερικανού αντιπροέδρου ότι η Τουρκία αντιλαμβάνεται τα οφέλη που θα προκύψουν για την ίδια μέσα από τη λύση του Κυπριακού, ιδιαίτερα στον πολιτικό και στον οικονομικό τομέα, όπως αντιλαμβάνεται και ότι χωρίς την επίλυση του Κυπριακού δε θα μπορεί καν να εξετάσει πολλά οφέλη στον ενεργειακό τομέα. Ακόμα, ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι στις έξι συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, θα ξεκαθαρίσουν πολλές θέσεις και προθέσεις και κατά πόσον η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει.

Τέλος, είπε ότι στο θέμα των εγγυήσεων είναι δυνατόν να βρεθεί εκείνος ο μηχανισμός εγγυήσεων που θα προσφέρει ασφάλεια στο σύνολο του κυπριακού λαού.

  • Σύμφωνα με το «Φιλελεύθερο», ο Ν. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η Γερμανία δεν έχει απευθυνθεί μέχρι σήμερα στην Κύπρο για το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης στην Κύπρο των γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων που σήμερα «στεγάζονται» στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ