Τρίτη 30 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Ξεκινά σήμερα ο διαγωνισμός

Σήμερα το πρωί ξεκινά η δημοπρασία των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, τις οποίες θα διεκδικήσουν τελικά οκτώ υποψήφιοι, καθώς την τελευταία στιγμή χτες απορρίφθηκε η υποψηφιότητα του «Ε-TV» του επιχειρηματία Φ. Βρυώνη, αφού δεν έγινε δεκτή η εγγυητική επιστολή που κατέθεσε (κρίθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις του σχετικού νόμου και της προκήρυξης του διαγωνισμού). Αντίθετα, δεκτή έγινε τελικά η υποψηφιότητα του ομίλου Καλογρίτσα, παρά την καθυστέρηση στην κατάθεση της εγγυητικής επιστολής κατά 40 λεπτά, έπειτα από τη θετική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ετσι, τα 8 οκτώ υποψήφια επιχειρηματικά σχήματα που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό είναι τα εξής: «ΣΚΑΪ», «STAR», «ΑΝΤΕΝΝΑ», «ALPHA», «DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED» (Ιβάν Σαββίδης), ΙΩΑΝΝΗΣ - ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ, ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΕ (Β. Μαρινάκης), ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΕ (Γ. Βαρδινογιάννης).

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική διαδικασία, η κάθε άδεια θα δημοπρατηθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο, η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού καθορίζει το βήμα αύξησης μέχρι 500.000 ευρώ τη φορά, αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ. Οταν μείνουν μόνο δύο συμμετέχοντες, η δημοπράτηση της άδειας περνά στο δεύτερο στάδιο, όπου οι δύο υποψήφιοι θα καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο δίχως περιορισμό στο προσφερόμενο τίμημα. Οποιος από τους δύο προσφέρει περισσότερα παίρνει την άδεια.

Στο μεταξύ, χτες ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, από το βήμα της Βουλής κάλεσε τη ΝΔ «να ανασκευάσει και να ανακαλέσει» όσα έχει πει περί ακύρωσης του διαγωνισμού όταν θα αναλάβει τη διακυβέρνηση, αλλά «και να πει ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα» του διαγωνισμού. Επίσης, απαντώντας στις κατηγορίες ότι ο διαγωνισμός που διεξάγει η σημερινή κυβέρνηση είναι «παρωδία», κάλεσε σε σύγκριση της σημερινής διαδικασίας με τον αντίστοιχο διαγωνισμό της «Digea».

Πίσω από τις αντεγκλήσεις, βέβαια, των κομμάτων της αστικής διαχείρισης και τις επικλήσεις απ' όλες τις πλευρές στην υπεράσπιση της «νομιμότητας», της «ελευθεροτυπίας» κ.ο.κ., στην πραγματικότητα κρύβεται ο σφοδρός επιχειρηματικός πόλεμος για το ξαναμοίρασμα της πίτας των ΜΜΕ που προωθεί η κυβέρνηση, επιδιώκοντας παράλληλα και αυτή όπως και οι προκάτοχοί της τη διαμόρφωση ενός πιο «φιλικού» προς αυτήν τηλεοπτικού περιβάλλοντος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ