Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Με εντατικούς ρυθμούς, με μεράκι, μαχητικότητα και διάθεση για προσφορά, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ συνεχίζουν τις εργασίες για το «χτίσιμο» της μεγάλης νεανικής πολιτείας, στο γνώριμο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά», στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 15, 16 και 17 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα κορυφωθούν το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, τα τελευταία χρόνια, συνέβαλε στην ανάδειξη της ιστορίας του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά», που έχει σημαδευτεί από τους αγώνες και τις θυσίες του λαϊκού κινήματος, καθώς μεταξύ άλλων έχει χρησιμοποιηθεί και ως φυλακή και τόπος εκτελέσεων. Επίσης, αποτέλεσε έναυσμα για την αξιοποίησή του, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, ως πάρκο απαραίτητο για το λαό της περιοχής.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ από νωρίς το πρωί της περασμένης Παρασκευής μπήκαν στο χώρο και ξεκίνησαν τις εργασίες με τον καθαρισμό του, αφού για άλλη μια φορά εμφάνιζε σημάδια εγκατάλειψης. Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται εργασίες τεχνικών κατασκευών, ενώ τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει και ο «στολισμός» των τριών σκηνών (κεντρική, λαϊκή, μαθητική) και των περιπτέρων - στεκιών που φέτος θα λειτουργήσουν με εμπλουτισμένο περιεχόμενο (το Εργατικό Στέκι, το Περίπτερο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, το Περίπτερο των ΑΕΙ - ΤΕΙ, το Μαθητικό Στέκι, ο χώρος με δραστηριότητες για τις μικρότερες ηλικίες και ο Παιδότοπος).


Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών του Φεστιβάλ επιδιώκεται να βρεθούν οι τρεις μεγάλες, σημαντικές και ιδιαίτερα φροντισμένες πολιτικές εκθέσεις που θα λειτουργούν στο χώρο, με πλούσιο υλικό από το Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ: Στο Εργατικό Στέκι θα φιλοξενηθεί η έκθεση «Πρώτα βήματα, πρώτες μάχες (1870-1936). Η πορεία του Εργατικού Κινήματος 1870-1936». Σε κεντρικά σημεία του χώρου θα λειτουργούν η έκθεση με θέμα «Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Κάτω από την ίδια σημαία συνεχίζουμε, μέχρι την τελική νίκη», καθώς και η έκθεση που είναι αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ.

Καθημερινά, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ με βάρδιες δουλεύουν ακούραστα, με μεράκι και ενθουσιασμό, για να κάνουν πράξη όσα έχουν σχεδιάσει στο χαρτί το προηγούμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα, με όλες τους τις δυνάμεις δίνουν και τη μάχη για να φτάσει το κάλεσμα του Φεστιβάλ σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους, μέσα από εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, στα στέκια νεολαίας και στις γειτονιές, αλλά και με αφισοκολλήσεις στους δρόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ