Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP ΤΗΣ ΚΝΕ
Αγωνίσου, κάνε τον αθλητισμό μέρος της ζωής σου!

Από τις 17 έως τις 24 Σεπτέμβρη οι αθλητικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Αντίστοιχες δράσεις και σε άλλες πόλεις

Στιγμιότυπο από τα τουρνουά μπάσκετ της ΚΝΕ σε γειτονιές της Αθήνας στα πλαίσια του φετινού camp
Στιγμιότυπο από τα τουρνουά μπάσκετ της ΚΝΕ σε γειτονιές της Αθήνας στα πλαίσια του φετινού camp
Για 5η συνεχόμενη χρονιά, η ΚΝΕ διοργανώνει Αθλητικό Camp στο πλαίσιο του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Το camp θα ξεκινήσει στις 17 Σεπτέμβρη και θα ολοκληρωθεί στις 24 Σεπτέμβρη με δραστηριότητες και μέσα στο κεντρικό τριήμερο εκδηλώσεων στο Πάρκο Τρίτση. Θυμίζουμε ότι αθλητικό camp με τουρνουά μπάσκετ 3on3 είχε διοργανώσει η ΚΝΕ και το δεύτερο δεκαήμερο του Ιούλη σε γειτονιές της Αττικής. Σταθερός στόχος αυτών των δραστηριοτήτων είναι να αναδειχθεί ότι ο αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα του λαού και της νεολαίας, παίζει κύριο ρόλο στην καλή υγεία του ανθρώπου, τον βοηθά να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να βάζει στόχους και να παλεύει γι' αυτούς.

Η ΚΝΕ καλεί τους νέους να πάρουν μέρος στο camp και να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό. Να διεκδικήσουν την ανάπτυξη και τη δωρεάν παροχή της Φυσικής Αγωγής και του αθλητισμού, ώστε να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες όλου του λαού και της νεολαίας. Να παλέψουν ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική που κάνει τη σωματική άσκηση εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας να μην απολαμβάνει τα οφέλη της οργανωμένης ενασχόλησης με τον αθλητισμό.

«Μη μένεις στην εξέδρα θεατής. Αγωνίσου! Κάνε τον αθλητισμό μέρος της ζωής σου!» καλεί η ΚΝΕ απευθυνόμενη σε κάθε νέο και νέα.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» για το 5ο Αθλητικό Camp, ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, σημειώνει ότι πλέον θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ: «Στα 5 χρόνια του, συνέβαλε αποφασιστικά ώστε εκατοντάδες νέοι και νέες να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή, να γνωρίσουν νέα αθλήματα υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων αθλητών και προπονητών που συνεργάστηκαν μαζί μας. Το βασικότερο, όμως, νομίζω είναι ότι μέσα από το Αθλητικό Camp έγινε γνωστό ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ αντιμετωπίζουν τον αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή όχι σαν χόμπι, που γενικά είναι καλό να ασχολείται κάποιος, αλλά σαν πραγματική ανάγκη του λάου και της νεολαίας. Επίσης, όπως για κάθε άλλη σύγχρονη ανάγκη, σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται οργανωμένη απάντηση στην κυρίαρχη πολιτική που εφαρμόζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία θέλει τον αθλητισμό εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται. Καλούμε τους νέους και τις νέες αλλά και τους μεγαλύτερους να πάρουν μαζικά μέρος στις δραστηριότητες του camp, αλλά και να προμηθευτούν την μπροσούρα του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ που θα υπάρχει στο στέκι του Αθλητισμού του Φεστιβάλ και αφορά τη θέση και πρόταση πάλης του ΚΚΕ για τη Φυσική Αγωγή».

Η διαδρομή του αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτέμβρη στο Πάρκο «Τρίτση»
Η διαδρομή του αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτέμβρη στο Πάρκο «Τρίτση»
Αναλυτικά το πρόγραμμα του camp έχει ως εξής:

  • 17 Σεπτέμβρη: Τουρνουά 3on3 μπάσκετ, στις 5 μ.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας, Περιστέρι (στάση Μετρό «Περιστέρι»).
  • 18 Σεπτέμβρη: Αγώνας δρόμου 4 και 8 χιλιομέτρων «Ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά!» μέσα στο Πάρκο Τρίτση. Αφετηρία στις 5 μ.μ., από την πύλη Εργατικών Κατοικιών (Διοβουνιώτη & Σπύρου Μουστακλή).
  • 22 Σεπτέμβρη: Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στις 8 μ.μ., στο χώρο του Αθλητισμού θα γίνει συζήτηση με τον Γραμματέα της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Βραζιλίας με θέμα «Ολυμπιακοί αγώνες Ρίο 2016, μια γιορτή των μονοπωλίων».
  • 23 Σεπτέμβρη: Στο στέκι Αθλητισμού του Φεστιβάλ, στις 8.30 μ.μ., θα διεξαχθεί τουρνουά σκάκι Μπλιτζ.
  • 24 Σεπτέμβρη: Γνωριμία με την αναρρίχηση στις 9 π.μ., στο αναρριχητικό πεδίο Φυλής. Πληροφορίες σχετικά με την αναρρίχηση και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6942834660 & 6974358305.

Γενικά για τις δραστηριότητες του camp οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sportscampkne2016@gmail.com και στο τηλέφωνο 6934672360 (9 π.μ. με 4 μ.μ.).

Στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχες αθλητικές δραστηριότητες διοργανώνονται στο πλαίσιο των Φεστιβάλ και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη, στις 4 και 5 Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθεί αθλητικό διήμερο με σύνθημα «Μη μένεις θεατής... Αγωνίσου! Ο Αθλητισμός δικαίωμα και ανάγκη της νεολαίας». Δηλώσεις συμμετοχής για το αθλητικό διήμερο γίνονται στα παρακάτω τηλέφωνα: Για μπάσκετ: 6978.419.042. Για πινγκ πονγκ: 6983.879.801. Για νυχτερινό δρόμο: 6980.119.626.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του αθλητικού διημέρου:

Κυριακή 4 Σεπτέμβρη, στα γήπεδα μπάσκετ Πολίχνης: Στις 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Ο Αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια για λίγους, είναι δικαίωμα για όλους. Το άθλημα του μπάσκετ». Θα μιλήσουν ο Γιάννης Τσιμπής, συνταξιούχος καθηγητής ΤΕΦΑΑ, και ο Πάνος Νομικός, προπονητής της ομάδας μπάσκετ ΜΕΝΤ. Θα ακολουθήσει τουρνουά μπάσκετ 3οn3.

Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Αριστοτέλους: Στις 7 μ.μ., επίδειξη πολεμικών τεχνών, επίδειξη ακροβατικής - ρυθμικής γυμναστικής, τουρνουά πινγκ πονγκ. Στις 9 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί νυχτερινός δρόμος 3,5 χιλιομέτρων, στο κέντρο της πόλης.

Στην Πάτρα

Στην Πάτρα, αθλητικό camp θα διεξαχθεί στις 10 και 11 Σεπτέμβρη, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο (Λεωφόρος Πατρών - Κλάους, Κουκούλι) και θα περιλαμβάνει τουρνουά μπάσκετ 3x3, ποδοσφαίρου 5x5 και βόλεϊ, αγώνα δρόμου 3 χλμ., σκυταλοδρομίες (4x400), διαγωνισμoύς ποδοσφαίρου - μπάσκετ και επιδείξεις μαχητικών αθλημάτων.

Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στο Θεατράκι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Ο Αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια για λίγους, αλλά δικαίωμα για τους πολλούς», όπου θα παρουσιαστεί η μπροσούρα των θέσεων του ΚΚΕ για τη Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση. Επίσης, πριν την εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις μαχητικών αθλημάτων.

Η απονομή των μεταλλίων στις νικήτριες ομάδες και αθλητές θα γίνει στις 16 Σεπτέμβρη στη νεανική σκηνή του Φεστιβάλ στο ΤΕΙ Πάτρας.

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες του camp είναι ελεύθερη. Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά (στο 6949465268 ή στο campkne@gmail.com). Οσοι θέλουν να συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου, καλούνται να έχουν κατάλληλο πιστοποιητικό από γιατρό (για τους μαθητές αποδεκτό γίνεται φωτοαντίγραφο της ιατρικής βεβαίωσης του σχολείου, ενώ για αθλητές φωτοαντίγραφο του δελτίου τους).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ