Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Περιοδεία της ΟΓΕ στο ΠΑΓΝΗ

Με τις εργαζόμενες στη σίτιση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου συναντήθηκαν την Πέμπτη μέλη των Συλλόγων Γυναικών Ηρακλείου (ΟΓΕ) μαζί με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δημήτρη Βρύσαλη. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθεί το νέο εργασιακό καθεστώς (ατομικές συμβάσεις), στο οποίο θα κληθούν να εργαστούν οι εργαζόμενες (μέχρι σήμερα δούλευαν στον εργολάβο), τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της κουζίνας, τα ιδιαίτερα προβλήματα των γυναικών και η ανάγκη να δοθεί οργανωμένη απάντηση των εργαζομένων.

Οπως σημειώνουν οι Σύλλογοι Γυναικών Ηρακλείου, «με το νέο εργασιακό καθεστώς, τα προβλήματα δεν λύνονται, αλλά παραμένουν. Με εργολάβο να γίνεται τώρα η διοίκηση του νοσοκομείου, συνεχίζεται η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που θέλει τα νοσοκομεία επιχειρήσεις, τους ασθενείς πελάτες και τους εργαζομένους φτηνούς και ευέλικτους χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική βάζει στο στόχαστρο και τη μητρότητα. Με τη νέα σύμβαση εργασίας που προωθεί η διοίκηση του νοσοκομείου, οι εργαζόμενες δεν θα μπορούν να πάρουν άδειες κυήσεως, λοχείας και ανατροφής των παιδιών τους». Τα μέλη των Συλλόγων της ΟΓΕ κάλεσαν τις εργαζόμενες να σηκώσουν ανάστημα, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και μαζί με το σωματείο τους, τις Ομάδες και Συλλόγους της ΟΓΕ, να δώσουν τη μάχη για Συλλογικές Συμβάσεις με ανάκτηση και διεύρυνση δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ