Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»
Συνεχίζουν τις δράσεις για μέτρα ανακούφισης

Σε παρεμβάσεις με αίτημα τη δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων προχώρησαν, χτες, οι Επιτροπές Αγώνα που έχουν δημιουργήσει εργαζόμενοι σε καταστήματα της επιχείρησης «Μαρινόπουλος». Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, με τη μισθοδοσία τους να καταβάλλεται με το σταγονόμετρο και με μεγάλες καθυστερήσεις, πρέπει καθημερινά να πηγαίνουν στη δουλειά, πληρώνοντας το αντίτιμο για το εισιτήριο, έξοδο που γίνεται δυσβάσταχτο για όλο και πιο πολλούς από αυτούς.

Ωστόσο, στις χτεσινές συναντήσεις με εκπροσώπους του ΟΑΣΑ και του υπουργείου Μεταφορών, οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν ότι ...δεν είναι άνεργοι και επομένως δεν μπορούν να απαλλαγούν από το κόστος της καθημερινής τους μετακίνησης. Παράλληλα, έγιναν «μπαλάκι», με τον ΟΑΣΑ να τους παραπέμπει στα υπουργεία και το υπουργείο Μεταφορών να τους προτρέπει να απευθυνθούν στο υπουργείο Εργασίας.

Μάλιστα, η γενική γραμματέας του υπουργείου, Π. Πέρκα, αντέταξε στο αίτημα των εργαζομένων τη δύσκολη κατάσταση στα οικονομικά των δημόσιων συγκοινωνιών, για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως είτε οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν εισιτήριο είτε οι συγκοινωνίες αναγκαστικά θα ιδιωτικοποιηθούν.

Στο μεταξύ, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας του επιχειρησιακού σωματείου, που κλείνει τα αυτιά της στο αίτημα των Επιτροπών Αγώνα για Γενική Συνέλευση και παράλληλα συγκαλεί συνεδριάσεις χωρίς καν να ενημερώνει τα εκλεγμένα στη διοίκηση μέλη της ΔΑΣ.

«Η πλειοψηφία της διοίκησης του επιχειρησιακού μας σωματείου έχει καταντήσει το σωματείο Γραφείο Τύπου της εργοδοσίας», καταγγέλλει η ΔΑΣ. Υπογραμμίζει ακόμα την ανάγκη να συγκληθεί Γενική Συνέλευση στην Αττική, όπου δουλεύει ο κύριος όγκος των εργαζομένων, έχουν ήδη γίνει απολύσεις και κλείσιμο καταστημάτων και οι συνέπειες της όποιας εξέλιξης θα γίνουν ιδιαίτερα αισθητές, καθώς «θα κλείσουν καταστήματα με βάση τον ανταγωνισμό στον κλάδο».

Απέναντι στη στάση της πλειοψηφίας, η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να συγκροτήσουν Επιτροπές Αγώνα σε κάθε κατάστημα, να οργανωθούν στα κλαδικά σωματεία των εμποροϋπαλλήλων και να παλέψουν για την αλλαγή των συσχετισμών στο επιχειρησιακό σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ