Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ»
Ενεργότερο ρόλο σε επικίνδυνους σχεδιασμούς διεκδικεί η κυβέρνηση

Συγκέντρωση διοργανώνουν την Τετάρτη 7/9 η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης και η Ομάδα Γυναικών Ρόδου

Με αναφορές περί «ασφάλειας και σταθερότητας» επιχειρείται να «ντυθούν» οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί
Με αναφορές περί «ασφάλειας και σταθερότητας» επιχειρείται να «ντυθούν» οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί
Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης και η Ομάδα Γυναικών Ρόδου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) διοργανώνουν την Τετάρτη 7/9, στις 7.30 μ.μ., στον πεζόδρομο Νικ. Πλαστήρα (δίπλα στην Τράπεζα της Ελλάδος) συγκέντρωση με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

Τη Δευτέρα 5/9, η Επιτροπή Ειρήνης Ρόδου και η Ομάδα Γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται μια μέρα πριν από τη διάσκεψη που οργανώνει στη Ρόδο το υπουργείο Εξωτερικών με τίτλο «Χτίζοντας σταθερές γέφυρες συνεργασίας» (8-9/9), στην οποία θα συμμετάσχουν υπουργοί Εξωτερικών και αξιωματούχοι από Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Κροατία, Σλοβακία, Αίγυπτο, Αλγερία, Ιορδανία, Λίβανο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Λιβύη, Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν και Τυνησία.

Η διάσκεψη, εξάλλου, οργανώνεται έναν περίπου χρόνο μετά την πρόταση του υπουργού Αμυνας, Π. Καμμένου, για δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης στην Κάρπαθο.

Να θυμίσουμε, επίσης, ότι στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία αποφασίστηκε, με σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας, η αναβάθμιση της ΝΑΤΟικής επιχείρησης «Active Endeavour» στην Ανατολική Μεσόγειο, που μετονομάζεται σε «Sea Guardian». Θα έχει αντικείμενο την επιτήρηση και τις περιπολίες στη θαλάσσια επικράτεια, με στόχο τη διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας, την προστασία κρίσιμων υποδομών, την αντιμετώπιση τρομοκρατίας και πολλά άλλα...

Η Επιτροπή Ειρήνης Ρόδου και η Ομάδα Γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ τονίζουν ότι η παρουσία της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο και στις χερσαίες βάσεις στην Ευρώπη δεν έχει στόχο την υπεράσπιση των εθνικών συνόρων και των λαών, αλλά την προστασία των συμφερόντων των πολυεθνικών επιχειρηματικών ομίλων, αμερικανικών και ευρωπαϊκών.

Η «προστασία της ναυσιπλοΐας» αφορά πρώτα και κύρια τον έλεγχο των στόλων ανταγωνιστριών χωρών (π.χ. Ρωσία), ενώ η «προστασία των κρίσιμων υποδομών» προφανώς αφορά πλατφόρμες άντλησης, αγωγούς καυσίμων και λιμάνια εξαγωγής υδρογονανθράκων.

Η δραστήρια συμμετοχή της Ελλάδας στις δραστηριότητες της λυκοσυμμαχίας και πρωτοβουλίες όπως αυτή της Διάσκεψης της Ρόδου αποβλέπουν μεταξύ άλλων στην προώθηση των συμφερόντων και των ελληνικών ενεργειακών και άλλων επιχειρήσεων, στην προσπάθειά τους να διεισδύσουν στις αγορές της ευρύτερης περιοχής και δεν έχουν καμία σχέση με την προάσπιση της ειρήνης.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ρόδου προειδοποιεί ότι οι δημόσια διακηρυγμένες επιδιώξεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να αναλάβει ενεργότερο ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ταραγμένη και ασταθή περιοχή της Εγγύς Ανατολής, θα εμπλέξουν βαθύτερα το λαό και τη χώρα σε τεράστιους κινδύνους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συζητώντας για την «ασφάλεια» των ιμπεριαλιστικών σχεδίων (2017-05-20 00:00:00.0)
Προσκύνημα στη Μακρόνησο (2014-08-31 00:00:00.0)
Διαδηλώνει έξω από το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (2001-11-28 00:00:00.0)
Την 1η Δεκέμβρη το Καραβάνι Ειρήνης (2001-11-24 00:00:00.0)
Την 1η Δεκέμβρη το Γυναικείο Καραβάνι Ειρήνης (2001-11-16 00:00:00.0)
Οι λαοί, το αντίπαλο δέος της "νέας τάξης" (1997-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ