Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο πλαίσιο των ενδοαστικών ανταγωνισμών η κριτική των άλλων αστικών κομμάτων

Τα «πυρά» τους προς την κυβέρνηση εξαπέλυσαν εκ νέου, χτες, η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, χωρίς βέβαια και η νέα ...«επίθεση» να αγγίζει την «ταμπακιέρα», που είναι ότι τα ΜΜΕ και την «επόμενη μέρα» θα εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια των μονοπωλιακών ομίλων. Αντιθέτως, η «δριμεία» κριτική που άσκησαν και χτες, πέρα από αποπροσανατολιστική για το λαό, φάνηκε και πάλι ότι αντανακλά ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς.

Από τη ΝΔ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γ. Κουμουτσάκος, επικρίνοντας την κυβέρνηση από την πλευρά τμημάτων του κεφαλαίου που διεκδικούν κι αυτά κομμάτι από την πίτα, επανέλαβε την πρόταση της ΝΔ για «κεντρικό ρόλο στο ΕΣΡ και πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος, χωρίς προκαθορισμένο αριθμό αδειών», λέγοντας ότι αν η κυβέρνηση την είχε εφαρμόσει «θα είχαμε περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη ενημέρωση, περισσότερα κανάλια, περισσότερα έσοδα. Και, βέβαια, χτύπημα στη διαπλοκή». Αντίθετα, κατά τον Γ. Κουμουτσάκο, «η κυβέρνηση επέλεξε το δρόμο της αυθαιρεσίας τόσο με την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ όσο και με τον περιορισμό των αδειών στις 4». Αφησε δε αιχμές για το σχήμα Καλογρίτσα, ρωτώντας αν θα παραιτηθεί τώρα ο Π. Καμμένος (είχε ασκήσει κριτική για την υποψηφιότητά του), ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνει η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση είπε: «Η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Παππά (...) Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρχει αριθμητικός περιορισμός».

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «όλοι είχαμε προτείνει να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο», όμως με τη στάση της κυβέρνησης, όπως επισημαίνει, «οδηγούμαστε σε ολιγοπώλιο» με «αρνητικές επιπτώσεις στη Δημοκρατία»... Σχολιάζοντας δε το «υψηλό τίμημα που προσέφεραν οι επιχειρηματίες σε μια καθημαγμένη αγορά, ένα από τα δύο σημαίνει: 'Η οι 4 άδειες είναι πολύ λίγες ή κάποιοι προσδοκούν να αξιοποιήσουν την άδεια για αλλότριους σκοπούς», ενώ αφήνει επίσης αιχμές για το σχήμα Καλογρίτσα.

«Η τηλεοπτική λοταρία της κυβέρνησης απέδωσε τελικά 246 εκατομμύρια (για άδειες δεκαετίας συνολικού διαφημιστικού τζίρου - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης - άνω των 2 δισ. ευρώ)» σχολίασε το Ποτάμι, ενώ προβάλλοντας τη δική του πρόταση «για τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό αδειών υπό την εποπτεία του ΕΣΡ», αποφαίνεται ότι θα είχε καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά το τίμημα και «τη συνταγματική τάξη, που παραβιάστηκε» κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ