Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κλιμακώνει την αντιπαράθεση «ξεχνώντας» τα δικά της πεπραγμένα

Το «μαύρο στη ζωή των εργαζομένων», για το οποίο μιλάει η ΝΔ, το φέρνει ο αντιλαϊκός στόχος της καπιταλιστικής ανάκαμψης στον οποίο συμπλέει στρατηγικά με την κυβέρνηση

Κλιμακώνει η ΝΔ την αντιπολιτευτική της προσπάθεια απέναντι στην κυβέρνηση, με αιχμές της τα «ψέματα» του πρωθυπουργού (παραπέμποντας και με σχετικό βίντεο σε όσα έταξε σε προηγούμενες ΔΕΘ και δεν υλοποίησε), τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και επικαλούμενη τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός.

Πολύ βολικά, βέβαια, η ΝΔ «ξεχνά» τα δικά τους αντιλαϊκά κυβερνητικά πεπραγμένα, τα οποία συνεχίζει «επάξια» ο ΣΥΡΙΖΑ, για την αναθέρμανση των κερδών του κεφαλαίου...

Σε αυτό το πλαίσιο, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, αφού ισχυρίστηκε ότι «ένα χρώμα και ένα πρόσωπο προκαλούν αγανάκτηση και ανησυχία στους πολίτες», είπε ότι «το χρώμα είναι το μαύρο» και αναφέρθηκε στα «"μαύρα λεφτά" συγκεκριμένου υποψήφιου για τα οποία μίλησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας», «το μαύρο στη ζωή των εργαζομένων στα κανάλια που θα κλείσουν», «το μαύρο στην καθημερινότητα των πολιτών», με τα χρέη στην εφορία, τις κατασχέσεις, την περικοπή των συντάξεων κ.ο.κ.

Για, δε, το «πρόσωπο που προκαλεί αγανάκτηση και ανησυχία στους πολίτες» στοχοποίησε τον Αλ. Τσίπρα,«που κάνει τα αντίθετα όσων υπόσχεται» και «λέει ψέματα πριν ακόμα μιλήσει».

Λανσάρεται ως πιο «αξιόπιστη» για το κεφάλαιο

«Απέναντι στο μαύρο και την αναξιοπιστία, η μόνη αξιόπιστη λύση είναι η ΝΔ και ο πρόεδρός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα το επιβεβαιώσει στη ΔΕΘ, παρουσιάζοντας οδικό άξονα εξόδου της χώρας από την κρίση» πρόσθεσε ο Γ. Κουμουτσάκος, στην προσπάθεια του κόμματός του να αναδειχθεί ως αξιόπιστη εναλλακτική στην αστική διαχείριση και με δεδομένο ότι η αντιλαϊκή στρατηγική τους σύμπλευση με την κυβέρνηση δεν αφήνει περιθώρια για άλλου είδους κριτική προς αυτήν.

Διόλου τυχαία, ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, και ο υπεύθυνος του τομέα Φορολογικής Πολιτικής του κόμματος, Απ. Βεσυρόπουλος, με κοινή τους δήλωση σχετικά με την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς το Δημόσιο, διαπιστώνοντας ότι «οι πολίτες έχουν εξαντλήσει τη φοροδοτική τους δυνατότητα», επέμειναν για «υιοθέτηση και εφαρμογή ενός άλλου προγράμματος οικονομικής πολιτικής (...) Με ένα άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, με έμφαση στη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, με εμπροσθοβαρή υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και αποκρατικοποιήσεων, με ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας».

Προετοιμάζοντας, άλλωστε, το έδαφος για τη... μονομαχία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ενώπιον του «επιχειρηματικού κόσμου» στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, με άρθρο του που δημοσιεύεται στο «Πρακτορείο» του ΑΠΕ - ΜΠΕ, αναφέρει ότι «η ΔΕΘ έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη ενός ανοιχτού διαλόγου μεταξύ του επιχειρηματικού και του πολιτικού κόσμου της χώρας. Η ετήσια κατάθεση προτάσεων και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση δίνουν το στίγμα της θέσης και της πορείας της χώρας μας. Κι αφήνουν, ταυτόχρονα, ένα ανεκτίμητο ιστορικό ντοκουμέντο που τίθεται τελικά με απόλυτη διαύγεια στην κρίση του ελληνικού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ