Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ
Κατέθεσε ο εκδότης των «Παραπολιτικών»

Ο εκδότης των «Παραπολιτικών», Γ. Κουρτάκης, κατέθεσε χτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν μπορεί να καταθέσει για την υπόθεση του δανείου των 800.000 ευρώ που είχε λάβει από την Εθνική Τράπεζα, επειδή διεξάγεται γι' αυτήν προκαταρκτική εξέταση και ο ίδιος έχει την ιδιότητα του υπόπτου.

Χαρακτήρισε την επιχείρησή του «νοικοκυρεμένη», υποστηρίζοντας ότι όλα τα δάνεια που έχει πάρει είναι ενήμερα. Δείχνοντας τους ανταγωνισμούς τμημάτων του εγχώριου κεφαλαίου για το ποιος θα πάρει το «πάνω χέρι» και βέβαια τη σύμφυση των επιχειρηματικών ομίλων με το τραπεζικό σύστημα, είπε ότι και ο ίδιος «κινείται σε παράλληλη πορεία με την εξεταστική επιτροπή», σημειώνοντας ότι η εφημερίδα του ερευνά και έχει «φάκελο» για το «σκάνδαλο της Proton Bank». Ζήτησε, μάλιστα, από την επιτροπή να καλέσει για εξέταση τον εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία», Γιάννη Φιλιππάκη, γιατί, όπως είπε, «εμπλέκεται στο σκάνδαλο μέσω του φυγόδικου επιχειρηματία Πέτρου Κυριακίδη».

Αναφορά έκανε και στον ιδιοκτήτη του «ΣΚΑΪ», Γ. Αλαφούζο, τον οποίο χαρακτήρισε από τους «πιο επιφανείς φοροφυγάδες, όπως προκύπτει από το πόρισμα Αθανασίου». Καταφέρθηκε ενάντια στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών, Ι. Ντογιάκο, λέγοντας ότι έχει στοχοποιήσει την εφημερίδα του γιατί έχει «ανοίξει φάκελο που αφορά τον κ. Ι. Ντογιάκο», ενώ άφησε υπαινιγμούς για το αν είναι «αντικειμενική» η πρόταση του προϊσταμένου της εισαγγελίας για προφυλάκιση του εφοπλιστή Β. Μαρινάκη, τον οποίο χαρακτήρισε φίλο του κ.ο.κ.

Για σήμερα είχε προγραμματιστεί να καταθέσει ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος», Θ. Αναστασιάδης. Ο διευθυντής της εφημερίδας Χ. Κούτρας, με επιστολή του στην Επιτροπή, ενημέρωσε ότι ο εκδότης δεν μπορεί να παραστεί γιατί λείπει στο εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ