Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ζημιές και στις ορεινές περιοχές

Καταστροφές από τις βροχοπτώσεις δεν έγιναν μόνο στις παραπήνειες περιοχές των Τρικάλων, αλλά και σε ορεινά χωριά της Καλαμπάκας και ιδιαίτερα σε Αμπέλια, Κρύα Βρύση, Γλυκομηλιά, Διάβα, Μεγάλη Κερασιά, Κλεινοβό.

Ο Λεωνίδας Κεραμίδας, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Καλαμπάκας, λέει: «Η βροχή ήταν πρωτοφανής και έπνιξε σπίτια, μαντριά, χωράφια, ενώ ζημιές από κατολισθήσεις προκλήθηκαν στους δρόμους. Ομως, εκτός από τη ένταση της βροχής, φταίει και το γεγονός ότι τα ρέματα και οι χείμαρροι στα χωριά δεν έχουν καθαριστεί εδώ και χρόνια, ενώ υπάρχουν και κατασκευαστικά προβλήματα σε κάποια έργα. Οι κάτοικοι της ορεινής Καλαμπάκας - κτηνοτρόφοι και συνταξιούχοι, κατά κύριο λόγο - έχουν αφεθεί στη μοίρα τους από τις κυβερνήσεις του κράτους και την Τοπική Διοίκηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γέφυρα στη Διάβα, που γκρεμίστηκε πριν από αρκετό καιρό και παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων της κυβέρνησης, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του δήμου, ακόμα δεν ανακατασκευάστηκε κι ας είναι άκρως απαραίτητη κι αναγκαία για τη συγκοινωνία της περιοχής. Με τις τωρινές καταστροφές από τις πλημμύρες, δήμαρχοι των πληγεισών περιοχών θυμήθηκαν να "κινητοποιηθούν". Οχι, όμως, για να διεκδικήσουν να γίνουν τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά για να ζητιανέψουν λίγα ψίχουλα για "μπαλώματα"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ