Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Χιλιάδες στρέμματα γης έγιναν γιαλός

Στην περιοχή της Φαρκαδόνας τα νερά του Πηνειού δεν μπήκαν στα σπίτια των χωριών, αλλά έπνιξαν χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών, κυρίως με καλαμπόκι, βαμβάκι, τεύτλα, τριφύλλια. Εκτός από τη Φαρκαδόνα, επλήγησαν και τα χωριά Κεραμίδι, Ζάρκο, Πηνειάδα, Νομή, Κλοκοτός κ.ά.

«Είναι η τρίτη φορά, φέτος, που πνίγονται τα χωράφια μας από τον Πηνειό, ενώ κάθε χρόνο τα ίδια παθαίνουμε», λέει ο Θωμάς Μπαντής, αγρότης από το Κεραμίδι, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Ανοιξη». Και συνεχίζει:

«Οι ζημιές στην αγροτική παραγωγή είναι πολύ μεγάλες και θα υποστούμε νέα δραματική μείωση του εισοδήματός μας, που είναι, ήδη, ισχνό και δεν μας φτάνει να καλύψουμε ούτε τις βασικές ανάγκες διαβίωσης των οικογενειών μας. Δουλέψαμε σκληρά, ξοδέψαμε πολλά - το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο κι έχουμε τα νέα βάρη με το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό - κι απολαβή καμιά. Ο ΕΛΓΑ, στον οποίο πληρώνουμε ασφαλιστικό χαράτσι 6,2 ευρώ το στρέμμα - τώρα μας ζητάει κι άλλο 1 ευρώ το στρέμμα για να δηλώσουμε τις ζημιές - μας κοροϊδεύει και είτε θα μας δώσει κάποια ψίχουλα, ή και καθόλου αποζημιώσεις. Γιατί ο κανονισμός που ισχύει δεν καλύπτει το 100% της ζημιάς, ενώ δεν δίνει ούτε δεκάρα αποζημίωση αν η ζημιά δεν είναι πάνω από 25%. Γι' αυτό και παλεύουμε - στα μπλόκα ήταν μία από τις βασικές διεκδικήσεις μας - για έναν ΕΛΓΑ αποκλειστικά δημόσιο, που θα καλύπτει το 100% των ζημιών από όλες τις αιτίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ