Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Εκκληση Σίσι κατά της μετανάστευσης...

ΚΑΪΡΟ.--

«Θα πρέπει να ξέρετε ότι χρειάζεται να εργαστείτε για να αλλάξετε την πραγματικότητα στην οποία ζούμε», σημείωσε την Τρίτη ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, κάνοντας έκκληση στη νεολαία της χώρας του να σταματήσει να μεταναστεύει στο εξωτερικό και να στηρίξει με τη δουλειά την Αίγυπτο. Με αφορμή το τελευταίο πολύνεκρο ναυάγιο έξω από τις ακτές της Βόρειας Αιγύπτου, που προκάλεσε τον πνιγμό τουλάχιστον 180 προσφύγων και μεταναστών, ο Πρόεδρος Σίσι υποστήριξε ότι η χώρα «δεν μπορεί να γίνει χώρα προσφύγων» και ότι η «παράνομη μετανάστευση πρέπει να καταπολεμηθεί, είτε προέρχεται από την Αίγυπτο είτε απευθύνεται σε αυτήν».

Οι αναφορές του Προέδρου Σίσι στη μετανάστευση γίνονται ενώ αυτή την περίοδο υπάρχει κινητικότητα για επίτευξη διμερούς συμφωνίας με την ΕΕ, ανάλογη με εκείνη που έχει κάνει με την Τουρκία. Ενα 24ωρο αργότερα, η αιγυπτιακή βουλή ενέκρινε με τη διαδικασία του «κατ' επείγοντος» νομοσχέδιο για την ανάσχεση της παράνομης μετανάστευσης και της λαθραίας διακίνησης ανθρώπων, με το οποίο επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα έως 500.000 αιγυπτιακών λιρών και ποινές φυλάκισης από έξι μήνες έως ισόβια σε όσους πιαστούν για παράνομη μετανάστευση ή δουλεμπόριο.

  • Χτες, τέλος, οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν πως ομάδα τζιχαντιστών πιθανώς του «Ισλαμικού Κράτους» στο Σινά έστησαν ενέδρα σε περίπολο αστυνομικών, σκοτώνοντας τρεις αστυνομικούς και έναν πολίτη κοντά στην πόλη Αλ Αρίς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ