Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Ισχυρός κυκλώνας σε Αϊτή και Κούβα

Ο πολύ ισχυρός τυφώνας «Μάθιου» χτύπησε χτες τη νοτιοδυτική Αϊτή, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 4 ανθρώπων, αλλά και χιλιάδες κατοίκους πλημμυροπαθείς που εγκατέλειψαν τις εστίες τους. Η ένταση των ανέμων είναι της τάξης των 230 χιλιομέτρων την ώρα και η βροχόπτωση κυμαίνεται μεταξύ 38 - 63 εκατοστά, ενώ τα κύματα που έχουν προκληθεί είναι σε ορισμένες περιπτώσεις και ύψους ενός μέτρου.

Πάντως, στο έλεος της κακοκαιρίας θα βρεθούν χιλιάδες φτωχοί άνθρωποι που εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές, μετά το φονικό σεισμό του 2010, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς.

Ο τυφώνας αναμένεται να κατευθυνθεί ισχυρός και προς άλλες χώρες της Καραϊβικής, την Κούβα και την Δομινικανή Δημοκρατία. Στην Κούβα έχει ήδη ξεκινήσει η κινητοποίηση του πολύ αποτελεσματικού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και ήδη 316.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν προληπτικά από τις εστίες τους. Σε κατάσταση συναγερμού έχουν κηρυχθεί έξι ανατολικές επαρχίες, ανάμεσά τους το Σαντιάγο ντε Κούμπα και το Γκουαντάναμο, ενώ σε όλο το νησί γίνονται προετοιμασίες για να δεχθούν ανθρώπους που έχουν φύγει από τα σπίτια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ