Παρασκευή 10 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιλεκτική επιδοματική πολιτική στις Νομαρχίες

Τη διαφορετική και επιλεκτική μεταχείριση σε βάρος των εργαζομένων στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις καταγγέλλουν με Ερώτησή τους στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Παναγιώτης Κοσιώνης, Λιάνα Κανέλλη και Αγγελος Τζέκης.

Οπως σημειώνουν στην Ερώτησή τους, η κυβέρνηση, μέσω της επιλεκτικής επιδοματικής πολιτικής που εφαρμόζει, επιδιώκει τη διατήρηση της γενικότερης πολιτικής διαχωρισμού και διάσπασης των εργαζομένων, όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις και την αμοιβή τους. «Επιπλέον - υπογραμμίζεται στην Ερώτηση - σήμερα η κυβέρνηση επιδιώκει τη σύνδεση του μισθού με τη λεγόμενη "παραγωγικότητα", πράγμα που θα έχει αρνητικότατες συνέπειες στους εργαζόμενους. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την ίδια πολιτική που καθιστά τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε εξάρτημα της κρατικής εξουσίας, μοχλό εφαρμογής του συνόλου της πολιτικής της κυβέρνησης, όπως αυτή υπαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το κεφάλαιο». Αντίθετα, «στα πλαίσια μιας άλλης πολιτικής εξυπηρέτησης των πραγματικών συμφερόντων του λαού και του τόπου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα έχει το ρόλο ενός λαϊκού αυτοδιοικητικού θεσμού, που θα υπηρετεί το λαό και όλοι οι εργαζόμενοι σ' αυτόν θα έχουν μια ενιαία εργασιακή σχέση, αυτή του μόνιμου δημοσίου υπαλλήλου», σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ στην Ερώτησή τους.

Και ρωτούν, τέλος, τους υπουργούς, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις να μην υπάρχουν διαφορετικές σχέσεις εργασίας, ο μισθός να καλύπτει τις σύγχρονες και αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, ενώ οι αμοιβές τους να μη διαφοροποιούνται με την επιλεκτική χορήγηση επιδομάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ