Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΥΦΩΝΑΣ «ΜΑΘΙΟΥ»
Κατευθύνεται προς τις νότιες περιοχές των ΗΠΑ

Ο πολύ ισχυρός τυφώνας «Μάθιου» που χτύπησε προχθές την Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία άφησε πίσω του 9 και 4 νεκρούς, αντίστοιχα, χιλιάδες ξεσπιτωμένους και σημαντικές ζημιές στις υποδομές με ανέμους που ξεπερνούσαν τα 200 χιλιόμετρα την ώρα. Ειδικά στην Αϊτή, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που διαμένουν ακόμα σε σκηνές μετά το φονικό σεισμό του 2010.

Στο πέρασμά του από την Κούβα που είχε προετοιμαστεί πολύ καλά με μετακίνηση 316 χιλιάδων ανθρώπων σε ασφαλείς περιοχές, ο τυφώνας εξασθένησε σχετικά με αποτέλεσμα να είναι μικρότερες οι ζημιές στις υποδομές, ενώ δεν υπήρξαν και ανθρώπινες απώλειες.

Χτες ο «Μάθιου» κατευθύνθηκε σε κατοικημένες περιοχές της Φλόριντα και της Νότιας Καρολίνα, όπου οι αρχές προχώρησαν σε απομάκρυνση εκατομμυρίων ανθρώπων. Στην κομητεία Μπρέβαρντ της κεντρικής Φλόριντα οι πολίτες κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μεταβούν σε πρόχειρους καταυλισμούς ενώ κάτοικοι των περιοχών που ζουν (κυρίως λόγω φτώχειας) σε τροχόσπιτα αναγκάστηκαν να μετακινηθούν προς ασφαλέστερους χώρους. Τα μέτρα αυτά δημιούργησαν από νωρίς χτες τεράστιες ουρές έξω από βενζινάδικα, δεκάδες εκ των οποίων αναγκάστηκαν να κλείσουν λίγες ώρες αργότερα λόγω έλλειψης καυσίμων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ