Σάββατο 11 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα ευτράπελα της «αίθουσας αναμονής»

Στο κρατητήριο, μια άθλια αίθουσα 2 επί 5, με ένα παράθυρο που μόλις και μετά βίας μπαίνει αέρας βρίσκονται ήδη περίπου δέκα άνθρωποι, οι περισσότεροι μετανάστες αλβανικής υπηκοότητας, επίσης για εξακρίβωση στοιχείων, ενώ ανά δεκάλεπτο προσάγονται ανά δυάδες άλλα 8 άτομα, αυτοί τη φορά Ελληνες πολίτες. Είναι αποκαλυπτικά τα όσα μάθαμε εκεί από μέσα από τους συγκρατούμενους μας η «συνπροσαγόμενους» όπως λένε οι αρχές.

Ο Φ. Παπαθεοφάνους, προσείχθηκε κυριολεκτικά από το δρόμο, όταν κατέβηκε από το φορτωμένο φορτηγό του (πήγαινε στη δουλιά του), σε κεντρικό δρόμο ανάμεσα στους δήμους Μενιδίου και Ανω Λιοσίων, όπου είχε την ατυχία στο απέναντι πεζοδρόμιο να τον «συναντήσει» περιπολικό με άνδρες της ΥΜΕΤ. Οταν τους είπε ότι έχει τα χαρτιά του στο φορτηγό δεν του επιτράπηκε να τα επιδείξει και μεταφέρθηκε στο τμήμα και από εκεί στο μπουντρούμι. Από τις 8.15 το πρωί αφέθηκε ελεύθερος στις 1.30, χάνοντας φυσικά το μεροκάματο.

Ο Μέτσα Σαρντίν, πιάστηκε στη φάκα του νόμου, έξω από το σπίτι του ενώ επέστρεφε από νοσοκομείο. Επέδειξε φωτοτυπία της βεβαίωσης που κατέχει για την εξάμηνη άδεια παραμονής (με τη γνωστή διαδικασία νομιμοποίησης) και δεν του επιτράπηκε να μπει στο σπίτι να επιδείξει το πρωτότυπο και τα άλλα χαρτιά του.

Ο Β. Αντούτσι επίσης πιάστηκε στο δρόμο έχοντας στην κατοχή του την πράσινη κάρτα, δηλαδή άδεια παραμονής, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Στη λίστα των υπόπτων και αυτός.... Μάλιστα, όπως μας κατάγγειλε, αυτό του είχε ξανασυμβεί και την προηγούμενη βδομάδα.

Επίσης δύο νέα παιδιά ο Κ. Λέντερης και ο Α. Ευθυμίου, πιάστηκαν στη λαϊκή αγορά που βρισκόταν χθες κοντά στο αστυνομικό τμήμα και όπως μας ειπώθηκε αντιμετώπισαν λεκτικές προκλήσεις και διαφόρων τύπων απειλές.

Μια ακόμα περίπτωση, αυτή του Γ. Κάτσαρη, που «τυχαίνει» να είναι τσιγγάνικης προέλευσης. Οπως ο ίδιος μας δήλωσε πήγε μόνος του στο αστυνομικό τμήμα να δηλώσει κλοπή στο σπίτι, αλλά θεωρήθηκε και αυτός ύποπτος και κλείστηκαν μαζί με τη γυναίκα του που πήγε και αυτή στο τμήμα., στην «αίθουσα αναμονής», επίσης για εξακρίβωση στοιχείων!

Οι περιπτώσεις που καταγράφουμε εδώ, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της «μπάζας» των προσαγωγών μιας και μόνο συγκεκριμένης μέρας και νομίζουμε ότι «μιλάνε» από μόνες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ