Σάββατο 11 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Η Διεθνής Οργανωτική Επιτροπή του 15ο ΠΦΝΦ στο πρόγραμμα που εξέδωσε και έχει δοθεί στις αντιπροσωπείες προγραμματίζει τα εξής θεματικά κέντρα: «Ειρήνη και Ασφάλεια», «Νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και ανάπτυξη», «Δημοκρατία, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Κοινωνική Δικαιοσύνη», «Νεολαία και Δικαιώματα Φοιτητών», «Η Νεολαία και τα Ηνωμένα Εθνη, Διεθνής Ημέρα Νεολαίας», «Η Νεολαία και το Διεθνές Ετος Εθελοντών», «Η Νεολαία και η ανταλλαγή φοιτητών και συνεργασία», «Διεθνής Συνάντηση Φοιτητών».

Επίσης, κάθε μέρα το Φεστιβάλ θα αφιερώνεται και σε μια ήπειρο. Συγκεκριμένα έχουν πραγματοποιηθεί προχτές 9/8 η μέρα της Αφρικής, χτες 10/8 η μέρα της Αμερικής και ακολουθούν σήμερα η μέρα της Ασίας και του Ειρηνικού, αύριο 12/8 η μέρα της Ευρώπης, στις 13/8 η μέρα της Μέσης Ανατολής, ενώ στις 14/8 θα γιορταστεί η Μέρα του Φεστιβάλ και στις 15/8 η Μέρα της Αλγερίας.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί μια σειρά φόρουμ αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα: Φόρουμ αλληλεγγύης με τους λαούς των Αγγόλα, Δυτικής Σαχάρας, Σουδάν, Γκρέιτ Λέικ Ρίτζιον και Σομαλίας, αλληλεγγύη με το λαό της Κούβας, της Κολομβίας, του Πουέρτο Ρίκο και της Βενεζουέλας, αλληλεγγύη με το λαό της Βιρμανίας, του Μπούταν, του Ανατολικού Τιμόρ και στην πάλη του λαού της Κορέας για μια ανεξάρτητη και ειρηνική ενοποίηση, αλληλεγγύη με το λαό της Γιουγκοσλαβίας, της Κύπρου και του κουρδικού λαού, αλληλεγγύη με το λαό της Παλαιστίνης, του Ιράκ, του Λιβάνου, της Συρίας, της Λιβύης, Σέμπτα και Μιλία, αλληλεγγύη με τον αλγερινό λαό.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Εθνικής Προπαρασκευαστικής Επιτροπής, το πολιτιστικό πρόγραμμα διαφαίνεται να είναι πολύ πλούσιο. Θα πραγματοποιηθεί Φεστιβάλ Πολιτικού Τραγουδιού, Φεστιβάλ Χορού και Μίμησης, Φεστιβάλ παραδοσιακού φολκλόρ, Φεστιβάλ Μοντέρνας Μουσικής και Φεστιβάλ ταινιών.

Αλλά και στον αθλητικό χώρο, το πρόγραμμα φαίνεται πως θα κινήσει το ενδιαφέρον αρκετών αντιπροσώπων του Φεστιβάλ, μιας και θα συμπεριλαμβάνει αγώνες Χάντμπολ, Μπάσκετ, Ποδοσφαίρου, Σκακιού, Τένις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ