Τρίτη 14 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα ΔΗΠΕΘΕ περιοδεύουν

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι περιοδείες των ΔΗΠΕΘΕ. Με την κλασική πλέον κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου, το έργο «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου, περιοδεύει το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης. Στην Αθήνα θα έχουμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε, στο Θέατρο του Λυκαβηττού στις 20 Αυγούστου, ενώ στις 25 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Αννας Μαχαιριανάκη και η μουσική επιμέλεια του Ιωσήφ Συροκάκη. Παίζουν: Τάσος Περζικιανίδης, Βερόνικα Αργέτζη, Γιώργος Τσιδίμης, Ανδρέας Βαρούχας, Ερασμία Κρητικού, Ελβίρα Ζαμπετάκη, Κατερίνα Μαροπάκη, Λευτέρης Μποτωνάκης.

  • Τον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή παρουσιάζει από τις αρχές Ιουλίου το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, σε μετάφραση Τάσου Ρούσου, σκηνοθεσία Παντελή Παπαδόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ασημακόπουλου και μουσική Μιχάλη Χριστοδουλίδη. Ερμηνεύουν: Στέφανος Κυριακίδης, Νίκος Αρβανίτης, Θόδωρος Γράμψας, Μιχάλης Μπίζιος, Βασίλης Σιάφης, Νίκος Νίκας, Δημήτρης Δεγαΐτης κ.ά. Το πρόγραμμα της περιοδείας για την εβδομάδα αυτή έχει ως εξής: Δήμος Μολοσσών (17/8), Μεσολόγγι (18/8), Κάτσικα (19/8), ενώ την άλλη εβδομάδα από 21 μέχρι 26 Αυγούστου θα δοθούν παραστάσεις στο Νομό Ιωαννίνων.
  • Την κωμωδία του Μολιέρου «Γιατρός με το στανιό» θα παρουσιάσει, την Πέμπτη, το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, στον Αγιο Κωνσταντίνο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη, μετάφραση Ερσης Βασιλικιώτη, μουσική Γιώργου Κουρουπού. Παίζουν: Πάνος Σκουρολιάκος, Μαρία Κανελλοπούλου, Νατάσα Τσαγκαρισιάνου κ.ά.
  • Τη «Βεγγέρα» του Ηλία Καπετανάκη παρουσιάζουν τα ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και Σερρών (από την Πέμπτη μέχρι τις 19/8), στην Κομοτηνή, σε σκηνοθεσία Νίκου Αρμάου, σκηνικά - κοστούμια Λίλας Καρακώστα, μουσική Ηρακλή Πασχαλίδη, χορογραφία Μαρίας Γκούτη. Παίζουν: Χρήστος Μωραΐτης, Καλλιόπη Ταχτσόγλου, Λένα Σαββίδου κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ