Τρίτη 14 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αδελφοκτόνος πόλεμος

Τη σκυτάλη των Επιδαυρίων, για την Παρασκευή και το Σάββατο, παίρνει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, που θα παρουσιάσει την τραγωδία του Αισχύλου «Επτά επί Θήβας». Είναι η μόνη τραγωδία που σώζεται από το θηβαϊκό κύκλο του Αισχύλου, η οποία περιλάμβανε και τις τραγωδίες «Λάιος» και «Οιδίπους» και το σατιρικό δράμα «Σφιγξ». Θέμα της τραγωδίας ο πόλεμος και η σύγκρουση δύο αδελφών: του βασιλιά της Θήβας Ετεοκλή που υπερασπίζεται την πόλη από την επίθεση αδελφού του Πολυνείκη, που με στρατεύματα Αργείων διεκδικεί το θρόνο. Σύμφωνα με την κατάρα του Οιδίποδα, πατέρα των δύο παιδιών, τα αδέλφια πρέπει να συγκρουστούν και να αλληλοσκοτωθούν.

Η μετάφραση είναι του Κωστή Κολώτα, η σκηνοθεσία ανήκει στον Βαρνάβα Κυριαζή, τα σκηνικά στην Αντζυ Πατζίλη και τα κοστούμια στο Σταύρο Αντωνόπουλο, ενώ η μουσική είναι του Μιχάλη Χριστοδουλίδη και η χορογραφία του Λάμπρου Λάμπρου.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Γιάννης Βούρος, Νεοκλής Νεοκλέους, Γιώργος Μουαΐμης, Ανδρέας Τσουρής, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Ανδρέας Βασιλείου, Χρύσανθος Χρυσάνθου, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Δημήτρης Κωνσταντίνου, Ντίνος Λύρας, Χριστίνα Παυλίδου, Λέα Μαλένη, Στέλλα Φυρογένη.

Στο χορό συμμετέχουν: Χριστίνα Παυλίδου, Λέα Μαλένη, Ελενα Ευσταθίου, Ελενα Σάββα, Βίβιαν Νικολαΐδου, Μέλανη Στέλιου, Γιολάντα Χριστοδούλου, Γιάννα Λευκάτη, Χριστάννα Λάρκου, Γιόλα Κλείτου, Δήμητρα Νικολαΐδου, Μάρα Κωνσταντίνου, Χριστίνα Ρότσακα, Μαρία Φιάκα, Ελενα Καυκαλιά, Ανθή Αντωνιάδου.

Τους στρατιώτες υποδύονται οι: Αντρέι Κρούπα, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Αντώνης Παρτζίλης, Θουκής Θουκή, Γιώργος Κωνσταντίνου, Σίμος Τσιάκκας, Ορέστης Σοφοκλέους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ