Τρίτη 14 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ μέρος ενός ενδιαφέροντος άρθρου του Χρήστου Κόφφα μπορείτε να διαβάσετε σήμερα με αφορμή τη Γένοβα και όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα για την «παγκοσμιοποίηση» (σελίδα 6)

ΣΤΟ ΠΩΣ το ΚΚΕ βλέπει το περιεχόμενο της αλλαγής πολιτικής που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός και τόπος αναφέρθηκε ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε συνεστίαση του Παραρτήματος Λακωνίας της ΠΕΑΕΑ, ενώ στηλίτευσε όσους καπηλεύονται τη λαϊκή απαίτηση για αλλαγή πολιτικής και προβάλλουν μεγαλόστομα συνθήματα άνευ ουσίας (σελίδα 7)

ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ από μεριάς κυβέρνησης δεν περιορίζονται μόνο στο «Ριζοσπάστη», αλλά τείνουν να βιομηχανοποιηθούν και σε άλλες αγωνιστικές επάλξεις του Τύπου στην επαρχία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της «Αλήθειας» στη Χίο, όπου εξαιτίας της καθημερινής αγωνιστικής της στάσης δέχεται συνεχείς διώξεις (σελίδα 19)

«ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ είναι οι ευθύνες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση με την προώθηση της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά (ΟΛΠ), με την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο ή με τον τεμαχισμό και εκχώρηση δραστηριοτήτων του στο μονοπωλιακό κεφάλαιο», τονίζεται σε Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ, Αντ. Σκυλλάκου, Λ. Κανέλλη, Ν. Γκατζή, Στ. Σκοπελίτη και Α. Τζέκη (σελίδα 10)

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - καταγγελία της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων ΔΕΗ (ΕΣΚ-ΔΕΗ), για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους να μην εφησυχάζουν. Μετά το θερμό από αντιλαϊκά μέτρα καλοκαίρι, θα πρέπει να ακολουθήσει ένας ακόμα θερμότερος αγωνιστικός χειμώνας, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση (σελίδα 12)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ το «ταξίδι» του σε κάθε γωνιά της χώρας, το 27ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», με πλούσιες πολιτιστικές δραστηριότητες και συζητήσεις σε θέματα που απασχολούν κάθε νέο και νέα (σελίδα 19)

Κηδεύτηκε χτες, από το Κοιμητήριο Χολαργού, ο γνωστός χορογράφος και χορευτής Γιάννης Φλερύ, ο οποίος έχασε την Παρασκευή τη μάχη με την επάρατο νόσο, σε ηλικία 87 ετών (σελίδα 21)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ