Παρασκευή 17 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Αναστολή απεργίας

Ανέστειλαν τελικά την απεργία που είχαν προκηρύξει για χτες και σήμερα οι συμβασιούχοι στους δήμους της χώρας, μετά από τηλεφωνική δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών για συνάντηση και διάλογο.

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης - η πλειοψηφία των μελών της εργάζονται στο Δήμο Αθηναίων - που προκήρυξε την απεργία, έκανε δεκτή τη δέσμευση και αποφάσισε να αναστείλει για είκοσι μέρες τις κινητοποιήσεις. Αν στο διάστημα αυτό - τόνιζαν εκπρόσωποί της - δεν υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, θα επανέλθουν με κινητοποιήσεις. Για το θέμα μέλη της διοίκησης συναντήθηκαν χτες με τον δήμαρχο Αθηναίων, Δ. Αβραμόπουλο.

Οι συμβασιούχοι ανάμεσα σε άλλα ζητούν: Υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2001 όχι μικρότερη του πληθωρισμού. Εξίσωση αμοιβής μονίμων με τους ημερομίσθιους. Επαναχορήγηση του περικοπέντος ποσού ειδικής απασχόλησης. Αύξηση της εφάπαξ συνταξιοδότησης και υπαγωγή των εργαζομένων στα νεκροταφεία και το πράσινο στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ