Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Μα Κάι, μετέβη χτες στο Λονδίνο για συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, με στόχο τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν νωρίς χτες το πρωί από τα πυρά αγνώστου στη νοτιοδυτική Πενσιλβάνια, εκ των οποίων ο ένας ξεψύχησε ώρες αργότερα σε νοσοκομείο της περιοχής. Η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς αναζητεί τον δράστη στο Κάνονσμπεργκ της Πενσιλβάνια, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Πίτσμπεργκ.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Πρόταση μομφής κατά του Προέδρου της Ν. Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα, συζητούσε χτες το νοτιοαφρικανικό Κοινοβούλιο μετά από το σάλο διαδοχικών σκανδάλων διαφθοράς στα οποία εμπλέκονται εκτός από τον ίδιο και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Ωστόσο, η πρόταση μομφής δύσκολα θα ψηφιστεί καθώς το κυβερνών κόμμα ANC, που έχει την πλειοψηφία, έχει ανακοινώσει πως δεν θα την υποστηρίξει.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.-- Οι αρχές του Μαυροβουνίου συνέλαβαν χτες στην πρωτεύουσα της χώρας, Ποντγκόριτσα, έναν 38χρονο Τούρκο που καταζητείται στις ΗΠΑ για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων. Ο ύποπτος φυλακίστηκε και αναμένεται να απελαθεί στις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ