Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΤΟΥ «ΤΟΞΟΤΗ»
Παρακαταθήκη η πολυήμερη απεργιακή μάχη

Μετά την ικανοποίηση του βασικού αιτήματος της απεργίας, δηλαδή μετά την καταβολή των δεδουλευμένων τους, οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες της εταιρείας «ΤΟΞΟΤΗΣ» στα έργα του ΔΕΔΔΗΕ σε Αττική και Κόρινθο αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, που ξεκίνησαν στα μέσα του Οκτώβρη και είχαν συνολική διάρκεια τριών βδομάδων. Παράλληλα, στις Γενικές Συνελεύσεις που έγιναν στις 8/11 σε τρία εργοτάξια (Βοτανικός, Αχαρνές και Κόρινθος), αποφάσισαν ότι θα εξακολουθήσουν να διεκδικούν με άλλους τρόπους τα αιτήματα που δεν έχουν ικανοποιηθεί, όπως την τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και τη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας.

Στην απεργιακή μάχη που έδωσαν, είχαν την υποστήριξη του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας. «Ηταν η σημαντικότερη από άποψη διάρκειας, συμμετοχής και οργάνωσης απεργιακή κινητοποίηση στους εργολάβους των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ, που εκτός από τη σημαντική νίκη ως προς τα αιτήματα, εξόπλισε τους εργαζόμενους και με πολύτιμη εμπειρία για τη σημασία και την αποτελεσματικότητα των αγώνων και την οργάνωσή τους ενώ προσφέρεται και για την άντληση συμπερασμάτων για την κατάσταση που επικρατεί και εξελίσσεται στον κλάδο της Ενέργειας και το σύνολο της οικονομίας», σημειώνει το σωματείο στην ανακοίνωσή του.

Το σωματείο χαρακτηρίζει παρακαταθήκη την πείρα που απέκτησαν οι εργαζόμενοι από την οργάνωση της κινητοποίησης. Οι συχνές συνελεύσεις, που γίνονταν κάθε δυο - τρεις μέρες, η συμμετοχή όλων στη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων, η καθημερινή συμμετοχή στις απεργιακές φρουρές στα εργοτάξια, είναι μερικά από τα στοιχεία που συνέβαλαν ώστε η απεργία να κρατήσει για τρεις βδομάδες, παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να κινητοποιήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.

«Οι επιχειρηματίες έχουν πολλά μέσα για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Εχουν όμως και οι εργαζόμενοι κι αυτά είναι η πάλη, η αλληλεγγύη, η ενότητα, η οργάνωση. Το σωματείο, οι κινητοποιήσεις, οι Γενικές Συνελεύσεις αφορούν τους ίδιους τους εργαζόμενους, τις ίδιες τις ζωές τους», υπογραμμίζει το σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να παλεύουν για τα δικαιώματά τους «είτε παραμείνει ο "ΤΟΞΟΤΗΣ" στις εργολαβίες του ΔΕΔΔΗΕ είτε έρθει άλλος εργολάβος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ