Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κατεπείγοντα μέτρα για την αποκατάσταση του Καπετανάκειου Σχολείου στην Κρήτη

Την ανάγκη λήψης κατεπειγόντων μέτρων για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του Καπετανάκειου Σχολείου στο Ηράκλειο Κρήτης, που εδώ και 8 χρόνια είναι γιαπί και οι μαθητές κάνουν μάθημα σε κοντέινερ στην αυλή, αφορά η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Σε αυτήν σημειώνεται: «Για μια σειρά από έργα τα οποία εντάχθηκαν στο νέο ΠΕΠ Κρήτης (2015-2020), έχουν παγώσει οι διαδικασίες δημοπράτησης, λόγω του ότι δεν έχουν εκδοθεί τα νέα πρότυπα τευχών δημοπράτησης, με ευθύνη της κυβέρνησης. Θύμα αυτής της καθυστέρησης, αλλά και παλαιότερων πράξεων και παραλείψεων, είναι ανάμεσα στα άλλα και η "Αναβάθμιση - Ανακατασκευή και στατική ενίσχυση" του Καπετανάκειου Σχολείου στο Ηράκλειο Κρήτης, η οποία ξεκίνησε το 2010 (ΕΣΠΑ 2007-2013) με πολλά εμπόδια. Το σχολείο, όμως, έως και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί και παραμένει γιαπί. Πρόκειται για ένα από τα ιστορικά κτίρια στο κέντρο της πόλης, που στεγάζει το 1ο ΓΕΛ και το 1ο Γυμνάσιο. Οκτώ χρόνια τώρα (τα προβλήματα στατικότητας αποκαλύφθηκαν το 2008), οι μαθητές κάνουν μάθημα σε κοντέινερ που έχουν εγκατασταθεί αυθαίρετα στην αυλή, που βρίσκεται στις ακρώρειες του τείχους του Χάνδακα. Εκτός του ότι για χρόνια η μάθηση γίνεται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, έχει περιοριστεί κατά πολύ, λόγω του εργοταξίου, ο αύλειος χώρος, οι μαθητές δεν μπορούν να κινηθούν, να αθληθούν κ.λπ. Η ζωή και οι συνθήκες μάθησης για μαθητές - εκπαιδευτικούς όχι μόνο παραμένει για χρόνια αφόρητη, αλλά και επικίνδυνη για την ασφάλειά τους».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, που υπογράφει την Ερώτηση, ζητά από τον υπουργό Υποδομών κατεπείγουσες ενέργειες για την άρση των όποιων εμποδίων καθυστέρησης ανακύπτουν, με τελευταία τη μη έκδοση των προτύπων τευχών διακηρύξεων, ώστε να αρχίσουν επιτέλους οι εργασίες και να παραδοθεί το ιστορικό σχολείο στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ