Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΞΑΝΘΗ
Κινητοποίηση για δωρεάν μεταφορά

Στην Ξάνθη, κινητοποίηση για τη δωρεάν μεταφορά τους με τα λεωφορεία των Κιμμερίων πραγματοποίησαν οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ από την Πολυτεχνική Σχολή, την Τρίτη 22 Νοέμβρη, στα γραφεία του ΚΤΕΛ. Οι φοιτητές απαίτησαν άμεση αύξηση των δρομολογίων και δωρεάν μετακίνηση με τα δρομολόγια των Κιμμερίων.

Ηδη από την αρχή της χρονιάς έχουν κινητοποιηθεί πολλές φορές για την κατάσταση που επικρατεί στις σχολές (σίτιση, στέγαση, μεταφορές) τόσο στη φοιτητική μέριμνα όσο και στην κοσμητεία. Μάλιστα, με προηγούμενες κινητοποιήσεις πέτυχαν να αυξηθούν τα δρομολόγια του Πανεπιστημίου, αλλά και πάλι δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα, πραγματοποιούνται μόνο 6 δρομολόγια, με αποτέλεσμα οι εστιακοί φοιτητές να είναι αποκλεισμένοι από την πόλη. Γι' αυτό, άλλωστε, διεκδικούν παράλληλα με την αύξηση των δρομολογίων και τη δωρεάν μεταφορά με τα λεωφορεία των Κιμμερίων.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν την πολιτική υποχρηματοδότησης που μείωσε τους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων και ξεκαθαρίζουν ότι δεν πάνε βήμα πίσω από τις ανάγκες τους. Παλεύουν για δωρεάν σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - αναλώσιμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ