Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για το έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού

Τις ευθύνες ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, EE και των κυβερνήσεών τους για τον ξεριζωμό των Παλαιστινίων και τον πολλαπλασιασμό των εποικισμών από το Ισραήλ, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στη συζήτηση για «την κατάσταση στη Δυτική Οχθη» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος ανέφερε στην ομιλία του συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Η ισραηλινή κυβέρνηση, ακολουθώντας μια νεότερη εκδοχή πολιτικής απαρτχάιντ κατά των Παλαιστινίων, πολλαπλασιάζει ανενόχλητη τους εποικισμούς στα Παλαιστινιακά εδάφη. Στερεί χιλιάδες Παλαιστίνιους από την πατρογονική τους γη, τις καλλιέργειές τους και την πρόσβαση στο νερό, από κάθε μέσο επιβίωσης. Παντού στήνει φράχτες και τείχη. Φυλακίζει χωρίς δίκη και δολοφονεί δεκάδες Παλαιστίνιους.

Χρόνια τώρα μεθοδεύει τον ξεριζωμό όσων Παλαιστινίων απέμειναν στη Δυτική Οχθη, στραγγαλίζει τη Γάζα.

Επιτέλους, πώς μπορεί ένα κράτος να παραβιάζει ανενόχλητο επί δεκαετίες τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα ενός λαού; Μα με τις πλάτες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της ΕΕ και των κρατών - μελών της, όπως και της ελληνικής κυβέρνησης, με εμπορικές και στρατιωτικές συμφωνίες. Του έχουν απονείμει το ρόλο του χωροφύλακα του ιμπεριαλισμού στην κρίσιμη Μεσανατολική περιοχή της Ενέργειας και των αγωγών. Αυτοί έχουν την ίδια εγκληματική ευθύνη με την αντιδραστική ισραηλινή ηγεσία.

Η απάντηση των λαών πρέπει να είναι η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό για ανεξάρτητο, βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Κατεδάφιση των εποικισμών - Απελευθέρωση όλων των κρατούμενων Παλαιστινίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ