Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
Ανησυχίες για «αναταραχές» στις αγορές

ΡΩΜΗ.--

«Σίγουρα θα έχουμε μια μικρή αναταραχή στις αγορές», δήλωσε το στέλεχος του χρηματοπιστωτικού οίκου «Στάνταρντ εντ Πουρς» Ζαν Μισέλ Σιξ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκέμβρη να επικρατήσει το «όχι». Πάντως, δεν θα έχουμε πλήρη χρηματοπιστωτική κρίση, συμπλήρωσε ο ίδιος, που - σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο «Ανσα» - περιέγραψε ως «πυρηνική ομπρέλα» που «έχουμε τώρα από πάνω μας» τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπό τη σημερινή διοίκηση Ντράγκι.

Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, έχει πει ότι θα αποσυρθεί αν δεν εγκριθεί η μεταρρύθμιση που στηρίζει και η κυβέρνησή του (που θα ενισχύσει την ευελιξία της κρατικής μηχανής ώστε να υλοποιούνται γοργά οι αντιλαϊκές αποφάσεις που απαιτεί το κεφάλαιο).

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της ομάδας του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Κίνημα 5 Αστέρων» στην Κάτω Βουλή, Λουίτζι ντε Μάγιο, δήλωσε ότι «οσφραίνομαι το άρωμα απάτης... Το είδαμε να γίνεται πολλές φορές και θα μπορούσε να συμβεί και τώρα. Ζητήσαμε παρατηρητές για την εκλογική μέθοδο (που θα χρησιμοποιηθεί)». Την Τρίτη, το «Κίνημα» είχε δηλώσει ότι πιθανώς θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη αν τυχόν επικρατήσει το «ναι» με τις ψήφους των Ιταλών του εξωτερικού (που επίσης έχουν δικαίωμα συμμετοχής). Ο ντε Μάγιο υποστήριξε ότι ήδη έχουν παραβιαστεί βασικές αρχές όσον αφορά την ψηφοφορία για τη συγκεκριμένη μερίδα των Ιταλών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ