Τρίτη 21 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
Στα κόκκινα... οι τίτλοι

Στην Ουγγαρία, εκτός από την καρό σημαία που έπεσε για τον νικητή του αγώνα, έπεσε και για τον πρωταθλητή της τρέχουσας περιόδου στη Φόρμουλα 1. Ο Μίκαελ Σουμάχερ έγραψε τη δικιά του ιστορία καθώς, τέσσερα Γκραν Πρι πριν τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος, κατέκτησε τον 4ο τίτλο στην καριέρα του αλλά και τον 2ο συνεχόμενο για τη Φεράρι.

Ο Γερμανός πιλότος, από την αρχή της περιόδου, δεν άφησε ούτε μια στιγμή τόσο την κορυφή όσο και την ελπίδα στους διώκτες του πως μπορούν να τον απειλήσουν σε ό,τι αφορά στον τίτλο του πρωταθλητή.

Αυτό επανέλαβε και την περασμένη Κυριακή όταν στην Ουγγαρία, οδηγώντας όπου χρειαζόταν απλά και όπου χρειαζόταν στο όριο, άφησε τον ομόσταβλό του Μπαρικέλο στη δεύτερη θέση, με σχεδόν 4΄΄ διαφορά, ενώ όταν ο τρίτος στην τελική κατάταξη Κούλθαρντ βρέθηκε πίσω του, η διαφορά τους ήταν στα 11,5΄΄. Πίσω από τον Κούλθαρντ τερμάτισε ο αδελφός του νικητή, Ραλφ, κάνοντας άλλη μια φορά αυτό που ξέρει καλά αν και καρδιοχτύπησε όταν ο 5ος Χάκινεν τον απείλησε να τον προσπεράσει.

Στη βαθμολογία των οδηγών, λοιπόν, ο Μίκαελ Σουμάχερ κατέκτησε τον τίτλο με 94 βαθμούς (ενώ υπολείπονται 4 Γκραν Πρι) και τον ακολουθεί ο Κούλθαρντ με 51 β. Η Φεράρι πανηγύρισε μαζί με τον Σουμάχερ τον τίτλο των κατασκευαστών με 140 βαθμούς έναντι 72 της Μακ Λάρεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ