Τετάρτη 22 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απαξιώνονται οι υπηρεσίες για χάρη ιδιωτών

Τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η ΕΣΑΚ γιατί παραχωρεί όλο και περισσότερες αρμοδιότητες στους εργολάβους, απαξιώνοντας με τον τρόπο αυτό τις υπηρεσίες του δήμου.

Αφορμή για τη νέα αυτή καταγγελία της ΕΣΑΚ Δήμου Θεσσαλονίκης αποτέλεσε το γεγονός ότι στην ημερήσια διάταξη της αυριανής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου υπάρχουν θέματα για έγκριση κονδυλίων σχετικά με το κλάδεμα δέντρων, εργασίες που για μια ακόμη χρονιά εκχωρούνται σε εργολάβους. Σημειώνεται ότι όταν πέρσι οι εργαζόμενοι στο δήμο είχαν κινητοποιηθεί για την πολιτική ιδιωτικοποίησης που ακολουθεί η διοίκηση, είχαν λάβει την υπόσχεση ότι η ανάθεση του κλαδέματος των δέντρων σε εργολάβους είναι προσωρινό μέτρο και ότι θα προσληφθούν εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πρασίνου προκειμένου αυτή να μπορέσει να εκτελέσει αυτό το έργο.

Μετά την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα και τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων στο δήμο, η ΕΣΑΚ Δήμου Θεσσαλονίκης καλεί:

- Το προεδρείο του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης να συγκαλέσει έκτακτα την Πέμπτη το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο με σκοπό να συζητήσει τους τρόπους αντίδρασης σ' αυτή την τακτική του δμάρχου και της διοίκησης του δήμου.

- Τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων να καταψηφίσουν την πρόταση του δημάρχου για την εκχώρηση του κλαδέματος των δέντρων σε εργολάβους.

«Είναι καιρός να δώσουμε μια απάντηση στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που ακολουθεί ο δήμαρχος. Είναι καιρός να χτίσουμε ένα "τείχος" για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΑΚ Δήμου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ