Πέμπτη 23 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εκκληση για τη σωτηρία του αεροδρομίου του Ελληνικού

Εκκληση προς την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα απευθύνουν κάτοικοι και σύλλογοι των δήμων της παραλίας του Σαρωνικού να μην ψηφιστεί η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και με την οποία ξεκινά το ξεπούλημα της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Με αφορμή τη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή για την επίμαχη τροπολογία, το κείμενο - έκκληση που υπογράφεται - προς το παρόν - από 38 εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων, φορέων, συλλόγων, σωματείων εργαζομένων από το Ελληνικό, την Αργυρούπολη, τον Αλιμο, τη Γλυφάδα, την Ηλιούπολη, στάλθηκε προς όλα τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές. Στο κείμενο επισημαίνεται: «Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ, εισηγούνται το χαρακτηρισμό μεγάλου τμήματος του αεροδρομίου του Ελληνικού σε "τουριστικό δημόσιο κτήμα" και αναθέτουν τη διοίκηση και διαχείρισή του στην Εταιρία Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) ΑΕ, προκειμένου να κατασκευαστεί σε αυτό Συνεδριακό - Εκθεσιακό Κέντρο.

Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στον κατακερματισμό του αεροδρομίου του Ελληνικού και στις αποσπασματικές παρεμβάσεις, που δεν έχουν σχέση με αυτό που θέλουμε να γίνει ο χώρος, δηλαδή μητροπολιτικό πάρκο πρασίνου με ήπιες χρήσεις αθλητισμού και πολιτισμού».

Υπενθυμίζεται ότι πάγια θέση του ΚΚΕ είναι η μετατροπή ολόκληρης της έκτασης του αεροδρομίου του Ελληνικού σε πάρκο πράσινου και αναψυχής. Προς την κατεύθυνση αυτή οι τοπικές Κομματικές Οργανώσεις και τα μέλη του Κόμματος δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση ανάπτυξης κινήματος, όχι μόνο για το Ελληνικό αλλά γενικότερα για τη διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού από τα αδηφάγα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαιοκρατών. Επίσης, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει παρέμβει για τα θέματα αυτά πολλές φορές με Ερωτήσεις στη Βουλή.

Οι υπογράφοντες το κείμενο, υπενθυμίζουν ότι «εκτός από το συνεδριακό - εκθεσιακό κέντρο, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει και τη διαδικασία για την κατασκευή λεωφόρου ταχείας κυκλοφορίας (σήραγγα Υμηττού) που θα περνάει μέσα από το χώρο του αεροδρομίου Ελληνικού, καθώς και την κατασκευή του αμαξοστασίου του Τραμ επίσης στο χώρο του αεροδρομίου. Διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί η κυβέρνηση με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης προωθεί την τσιμεντοποίηση του χώρου έτσι ώστε να διερωτάται εύλογα ο καθένας, τι θα μείνει τελικά για πράσινο, αν συνυπολογιστούν και οι διάφορες άλλες προτάσεις που έχουν ακουστεί από επίσημα χείλη για ήπια οικιστική ανάπτυξη, ξενοδοχειακή μονάδα, business park, χώρο για επαγγελματικές χρήσεις και σωρεία Ολυμπιακών εγκαταστάσεων».

Τέλος, το κείμενο καταλήγει: «Ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τη συγκεκριμένη τροπολογία και να προχωρήσει άμεσα στη διατύπωση μιας συνολικής πρότασης για το μέλλον του χώρου, η οποία ασφαλώς πρέπει να τεθεί σε διάλογο με τους ενδιαφερόμενους φορείς και το λαό της περιοχής και της Αθήνας ευρύτερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ