Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεδρίασε στην Αθήνα η Συντακτική Επιτροπή της «Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης»

Με δελτίο Τύπου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ενημερώνει πως: «Στις 11 Δεκέμβρη 2016 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνεδρίαση της Συντακτικής Επιτροπής της "Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης".

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν το επερχόμενο 7ο τεύχος της ΔΚE, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, το κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ού αιώνα που σφράγισε την πορεία της ανθρωπότητας και αποτέλεσε έναυσμα για την ανάπτυξη του διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος.

Η Συντακτική Επιτροπή ενέκρινε το Αρθρο της Σύνταξης, στο οποίο, μεταξύ άλλων τονίζεται πως "Τα διδάγματα του Οχτώβρη καθοδηγούν και σήμερα την πάλη των κομμουνιστών σ' όλο τον κόσμο, αφού στο μεγαλείο της Οχτωβριανής Επανάστασης οι κομμουνιστές βλέπουμε την υλοποίηση της ιστορικής αποστολής της εργατικής τάξης. Ο Οχτώβρης δείχνει τον αναντικατάστατο ρόλο του ηγετικού καθοδηγητικού παράγοντα της σοσιαλιστικής επανάστασης, του Κομμουνιστικού Κόμματος, ως κόμματος νέου τύπου, σε σχέση με τα συμβιβασμένα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα. Δείχνει τη δύναμη του προλεταριακού διεθνισμού".

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΚΚ Βενεζουέλας, του ΚΚΕ, του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας, του ΚΚ των Λαών Ισπανίας, του ΚΚ, Ιταλία, του Σοσιαλιστικού Κινήματος Καζαχστάν, του ΚΚ Μεξικού, του Εργατικού Κόμματος Ουγγαρίας, της Ενωσης Κομμουνιστών Ουκρανίας, του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας, του Νέου ΚΚ Γιουγκοσλαβίας, του ΚΚ, Τουρκία.

Οι εκπρόσωποι των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που συμμετείχαν στη Συντακτική Επιτροπή της ΔΚΕ, συνεδρίασαν στην Αθήνα λίγα 24ωρα μετά τη μεγάλη γενική πανελλαδική απεργία και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην εργατική τάξη της Ελλάδας, που με την απεργία της 8ης Δεκέμβρη έδωσε μαζική και μαχητική απάντηση στα νέα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων, καταδίκασαν τον αντικομμουνισμό και τα μέτρα καταστολής των λαϊκών αγώνων, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους κομμουνιστές της Ουκρανίας, στην Επιτροπή Ειρήνης της Τουρκίας, που πρόσφατα απαγορεύτηκε από τις αρχές της Τουρκίας, στους αγωνιστές κατά της ιδιωτικοποίησης της γης που φυλακίστηκαν στο Καζαχστάν με την κατηγορία της "ανάφλεξης του κοινωνικού μίσους" και σε όλους τους διωκόμενους αγωνιστές στον κόσμο, που παλεύουν ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις δραστηριότητες που αναμένεται να διοργανώσει το ΚΕΚΡ στη Ρωσία για τα 100 χρόνια της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης.

Οι αντιπρόσωποι των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Συντακτικής Επιτροπής της Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης στέλνουν ταξικό και αλληλέγγυο χαιρετισμό στη βενεζουελάνικη εργατική τάξη και στο Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας, με αφορμή την 80ή Επέτειο της "Μεγάλης Πετρελαϊκής Απεργίας" που ξεκίνησε στις 14 Δεκέμβρη 1936.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που συμμετείχαν στη Συντακτική Επιτροπή της Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης, εξέφρασαν προς τους κομμουνιστές και το λαό της Κούβας συλλυπητήρια για την απώλεια του ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο. Το επαναστατικό έργο του θα ζει στην ιστορική μνήμη των λαών του κόσμου, στην πάλη ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, στον ιμπεριαλισμό, στον αγώνα για μια δίκαιη νέα κοινωνία του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Hasta la victoria siempre»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ