Πέμπτη 23 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Αντιδρούν στη ΝΑΤΟϊκή επέμβαση...

ΣΚΟΠΙΑ.-

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την ανάπτυξη της ΝΑΤΟικής επέμβασης στην ΠΓΔΜ πραγματοποίησαν αργά προχτές βράδυ στη μεθοριακή (με το Κοσσυφοπέδιο) περιοχή Μπλάτσε δεκάδες άτομα. Οι διαδηλωτές - ο αριθμός των οποίων παρέμενε ασαφής - έκλεισαν ένα σιδηροδρομικό άξονα που συνδέει τα Σκόπια με το συνοριακό φυλάκιο Μπλάτσε.

Οπως πάντως έγινε γνωστό από στρατιωτικές πηγές των Σκοπίων, οι διαδηλωτές τοποθέτησαν διάφορα φράγματα πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές εμποδίζοντας την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών. Φώναξαν συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ και των αυτονομιστών, τονίζοντας πως στόχος της επιχείρησης «Απαραίτητη Συγκομιδή» είναι η εξασφάλιση των εδαφών που έχουν καταλάβει τους τελευταίους μήνες οι αυτονομιστές με στόχο την αυτονόμηση και την ένταξή τους στο σχέδιο της «Μεγάλης Αλβανίας».

Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα της οργάνωσης «Παγκόσμιο Συμβούλιο Μακεδόνων», στην οποία φέρεται να μετέχουν διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις και μία επιτροπή Σλαβομακεδόνων προσφύγων που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους στα βόρεια και βορειοδυτικά της χώρας από τους Αλβανούς αντάρτες.

Από τις 18 Αυγούστου, διαδηλωτές έχουν μπλοκάρει αρκετές φορές την κυκλοφορία στη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τα Σκόπια με το Μπλάτσε, που αποτελεί και το βασικό άξονα ανεφοδιασμού των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ