Πέμπτη 23 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Κανένας Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα»

Συγκέντρωση σήμερα στις 10 το πρωί έξω από το στρατόπεδο ΑΛΕΣΤΑ ΛΟΥΚΑ στο Πολύκαστρο του Κιλκίς

Την αντίθεσή τους στην αποστολή ελληνικής δύναμης στην ΠΓΔΜ καλείται να εκφράσει ο φιλειρηνικός λαός της περιοχής με τη μαζική συμμετοχή του στη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Αντιπολεμικές Κινήσεις Θεσσαλονίκης και η ΕΔΥΕΘ, σήμερα στις 10 το πρωί έξω από το στρατόπεδο ΑΛΕΣΤΑ ΛΟΥΚΑ στο Πολύκαστρο Κιλκίς. Η αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 8 το πρωί από τα φανάρια της Εθνικής οδού στο ύψος της Λαχαναγοράς.

Την ώρα που ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, θα δεξιώνεται σε ειδική αποχαιρετιστήρια εκδήλωση μέσα στο στρατόπεδο τους Ελληνες στρατιώτες, τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση στέλνει στο σφαγείο του ΝΑΤΟ, ο λαός της περιοχής θα διαδηλώνει την αντίθεσή του στη συμμετοχή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και θα απαιτεί: Κανένας Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα.

Οπως ανακοινώθηκε, σήμερα στις 10 το πρωί θα γίνει η τελετή αναχώρησης της Ελληνικής Δύναμης Σκοπίων (ΕΛΔΥΣ), από το 525 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στο Πολύκαστρο. Σήμερα θα αναχωρήσει η πρώτη δύναμη περίπου 150 ανδρών και μέχρι το τέλος της βδομάδας θα έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή Κρίβολακ της ΠΓΔΜ και οι 350 Ελληνες στρατιώτες.

Με ανακοίνωσή τους οι Αντιπολεμικές Κινήσεις Θεσσαλονίκης και η ΕΔΥΕΘ καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να συμμετάσχει στη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, που γίνεται με την πρόφαση του «αφοπλισμού» των δυνάμεων των Αλβανών αυτονομιστών του «UCK» στη FYROM.

Καλούν όλους τους πολίτες, να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή συγκέντρωση έξω από το 525 ΜΤΠ στο Πολύκαστρο και διατρανώσουν την απαίτησή τους για μη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών σε επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα της χώρας, για επιστροφή των στρατιωτών μας από Βοσνία και Κόσσοβο, για την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ